Specialus Alfo reportažas iš Kopenhagos: teko paragauti jaučio penio traškučių
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Specialus Alfo reportažas iš Kopenhagos: teko paragauti jaučio penio traškučių

Jaunų virtuvės šefų Samuel Nutter ir Victor Wågman pabėgimas iš „NOMOS“ ir sprendimas atidaryti savo restoraną, kurį laiką buvo virtęs didžiuliu ažiotažu ne tik Kopenhagoje, bet ir visoje kulinarinėje terpėje. Daug pasakė ir paties virtuvės šefo René Redzepi palaiminimas bei čirkštelėjimas „Twitter“ tinkle, kad jaunuoliai neturi didelių investicijų, bet turi didelius (patys žinote ką). Juokingiausia, kad šis René pasakymas tapo dviprasmišku, kai vaikinai restorane „BROR“ iš tikrųjų pradėjo gaminti iš jaučio sėklidžių, penio, jūrų velnio kepenų ir menkės spermos. Čia apsilankė ir Alfas, tikrindamas, ar ši vieta dar neprarado savo parako.

Alfo Ivanausko nuotr.


„Michelin“ gido inspektoriai rekomenduoja „Bror“, kaip aukštesnio lygio bistro restoraną, bet Alfas nerekomenduoja šios vietos romantiškiems pasimatymams. Ar tai susiję su sensacingu užkandžiu, galinčiu pernelyg rausvai nudažyti šviežių įsimylėjėlių skruostus? Ne visai.

Anot Alfo, į jaučio penio traškučius reaguojama labai pozityviai: „Visi juokiasi, nes tai yra supakuota į maišelį, ant kurio nupieštas jautis, prisidengiantis savo genitalijas. Traškučiai yra gaminami iš džiovinto penio, grybų miltų, ši masė kepama taukuose. Skonis panašus į pūstų baltų traškučių, randamų kinų restoranuose. Tiesa ta, kad interjeras čia tragiškas ir jam trūksta estetikos. Estetikos nerasite ir patiekaluose, nes „BROR“ sukasi kalba apie skirtingus ir įdomius derinius, netikėtus sprendimus.“


Vizija. Restorane yra ruošiamas paprastas ir, kaip teigiama „Bror“ prisistatyme, geras maistas virtuvėje naudojant tik sezoninę produkciją iš Šiaurės Europos regiono. Maisto stilius balansuoja tarp comfort food sampratos ir inovatyvaus maisto, ingredientų ir skonių atžvilgiu. Šis požiūris tiesiogiai susijęs ir su „BROR“ pavadinimu, iš danų kalbos reiškiančiu brolį, restorano įkūrėjams simbolizuojantį dvi svarbiausias vertybes – pagarbą ir sąžiningumą.

Meniu. Restorane yra rengiamos tik degustacinės penkių (84 Eur) ar keturių (60 Eur) patiekalų vakarienės. Už papildomą užmokestį patiekalai yra patiekiami su priderintais natūraliais, natūraliais ir biodinaminiais vynais. Galima rasti vietinio alaus. Restorano meniu rasite ČIA.

Restoranas „BROR“, Skt. Peders Stræde 24A, Kopenhaga. „Facebook“ paskyra.


#kopenhaga #kelionės #AlfasIvanauskas #danija #restoranas #Bror

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg