Spalvoti morengai

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Spalvoti morengai


    Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

    8-10 asm.

    Gaminimas 20 min.

    Kepimas 1 val.

    Orkaitės t-ra 100 °C


    Reikia:

    • 120 ml akvafabos

    • 1 šaukštelio citrinos sulčių

    • ½ šaukštelio vanilės ekstrakto

    • 200 g miltelinio cukraus

    Spalvotiems morengams:

    • 2 šaukštelių liofilizuotų braškių miltelių

    • 10 aktyvintosios anglies tablečių

    1. Į kambario temperatūros akvafabą supilkite citrinos sultis ir plakite 5–7 min., kol skystis virs puriomis putomis, kurios bus visiškai nebetakios. Į putas įpilkite vanilės ekstrakto ir plakite dar minutę.

    2. Į gerai išplaktas putas dėkite po šaukštą miltelinio cukraus ir kaskart gerai suplakite. Norėdami pagaminti spalvotų morengų, į visas ar dalį putų įplakite liofilizuotų braškių miltelių arba labai smulkiai maltų aktyvintosios anglies tablečių.

    3. Įkaitinkite orkaitę iki 100 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Konditeriniu švirkštu formuokite nedidelius morengus ir kepkite 1 val. Morengams iškepus šiek tiek praverkite orkaitę ir leiskite jiems lėtai atvėsti. Morengus laikykite sandariuose induose, kad nepatektų drėgmės.

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg