Spalvotas avoburgeris

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Spalvotas avoburgeris


    Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

    1 asm.

    Gaminimas 20 min.


    Reikia:

    • 100 g vištienos filė

    • 1 kiaušinio (apvolioti)

    • 30 g panko džiūvėsėlių

    • Aliejaus (kepti)

    • 1 riekelės ananaso

    • ½ raudonojo svogūno

    • Šiek tiek raudongūžio kopūsto

    • 1 prinokusio avokado

    • 3–4 riekelių marinuotų cukinijų

    • 1-2 salotų lapų

    Baltajam padažui:

    • 100 g nuvarvinto graikiško jogurto

    • 1 skiltelės česnako

    • Žiupsnelio patraiškyto kumino

    • Žiupsnelio druskos

    • 1 šaukštelio citrinos sulčių

    • 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus

    • 1 šaukštelio smulkintų kalendrų

    Raudonajam padažui:

    • 50 g majonezo

    • 50 g vyšnių džemo

    • 50 g barbekiu padažo

    • ½ žaliosios citrinos sulčių

    • Žiupsnelio druskos

    1. Vištienos filė apvoliokite kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose, apkepkite aliejuje.

    2. Ananasą supjaustykite plonais ilgais šiaudeliais, svogūną – žiedais, kopūstą – plonais šiaudeliais.

    3. Baltajam padažui jogurtą sumaišykite su smulkintais česnakais, kuminu, aliejumi, citrinos sultimis ir smulkintomis kalendromis. Pasūdykite ir išmaišykite.

    4. Raudonajam padažui sumaišykite visus ingredientus.

    5. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, nulupkite. Nupjaukite šoną, kad avokadas būtų stabilus. Surinkite „burgerį“ – ant avokado puselės uždėkite salotų lapą, patepkite graikiško jogurto padažu, uždėkite kopūstus, vištieną, ananaso šiaudelius, cukinijos riekeles, pomidorų padažą. Uždenkite kita avokado pusele ir susekite mediniu iešmeliu.

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg