top of page

Socialiniuose tinkluose sparčiai populiarėjanti Dalgona kava – kuo ji ypatinga?

Ši kava jau užkariavo socialinius tinklus, bet kokia visgi jos paslaptis? Metas tai atskleisti ir sužinoti jos ruošimo gudrybes! Idėja Jūsų savaitgalio kavos eksperimentui dalijasi instagramo paskyros @viktorija.mas kūrėja.


VMGonline

Papasakokite apie save ir kuriamą instagramo paskyrą.

Esu marketingo specialistė. Mano darbas apima reklamos ir komunikacijos strategijų kūrimą bei jų įgyvendinimą. Vienas svarbiausių dalykų man – kūryba, todėl džiaugiuosi turėdama galimybę kurti tiek darbe, tiek gyvenime. Laisvalaikiu užsiimu tekstų rašymu, tapyba, na, o dabar – dar ir intensyvia maisto gamyba, kuria pradėjau dalintis ir savo instagramo paskyroje.



Nors maisto gaminimas tapęs hobiu jau ilgą laiką, tačiau tik visai neseniai paskatinta savo geriausios draugės bei, žinoma, karantino sąlygoto ilgo laiko leidimo namuose – nusprendžiau tuo pradėti dalintis plačiau. Gaminimas man yra dar viena kūrybinė niša, apjungianti skonių eksperimentus su vizualiniu išpildymu. Mano virtuvės „filosofija“ paprasta: patiekalus pagaminti turi būti nesudėtinga, kiek įmanoma mažiau imlu laikui, be itin įmantrių ir retai virtuvėje sutinkamų ingredientų, bet būtinai – teikti estetinį pasigėrėjimą ir, žinoma, jokių kompromisų dėl skonio – turi būti gardu!

Kaip kilo mintis pasigaminti Dalgona kavos?

Vėlgi, pastaruoju metu daugiau praleidžiamo laiko namuose nulemia ir daugiau laiko praleidžiamo naršant socialinėse medijose. Man, kaip marketingistei, visuomet įdomu stebėti tuos dalykus, kurie keliauja „viral“ ir juos išbandyti. O jeigu dar atsiranda proga kasdienės kavos puodelį pakeisti kažkokia nauja alternatyva – kodėl gi nepabandžius?


Kaip manote, kodėl šis receptas taip greitai ir sparčiai pasklido soc. tinkluose?

Manau, viena priežasčių – paprastas pagaminimo procesas bei tai, kad ingredientus galima rasti dažno žmogaus virtuvėje – nėra būtina keliauti į parduotuvę, ko šiomis dienomis norisi mažiausiai. Taipogi skonis ir tai, kad egizstuoja stipri kavos kultūra – daugeliui žmonių šis gėrimas yra daugiau nei tiesiog puodelis kavos.

Dalinuosi receptu:

klasikiniam Dalgona kavos receptui būdinga idetintiškos ingredientų proporcijos:

· 2 šaukštai tirpios kavos (būtinai tirpios);

· 2 šaukštai cukraus;

· 2 šaukštai karšto vandens.





Viską kantriai maišyti 4-5 minutes, kol gausis graži kreminė konsistencija. Tuomet nuspręsti – šaltos ar šiltos kavos norisi. Aš gaminu šaltą, tad į stiklinę dedu ledukų, pilu pieną (naudoju augalinį, pvz.: migdolų) ir tuomet jau ant viršaus pilu suplaktą kavos kremą.




Pagardinti galima įvairiais priedais, pavyzdžiui – šokolado drožlėmis. Tiesa, kartais aš naudoju mažiau cukraus, tuomet kavos sluoksnis būna mažiau kreminis, puresnis.


VMGonline

Skanaus!


Nuotraukų autorė Gabija Labutytė

Naujausi įrašai

bottom of page