AŠ Ikona vmgonline

Sluoksniuotas tortas su obuoliais ir varškės kremu


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

8–10 asm.

Gaminimas 1 val.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 200 °C


Reikia:

  • 2 sviestinės sluoksniuotos tešlos lakštų (po 250 g)

  • 400 g geros skanios obuolienės

  • Šokoladiniam kremui:

  • 200 g juodojo šokolado

  • 180 g minkšto sviesto

  • 150 g miltelinio cukraus

  • 400 g kreminio sūrelio („Philadelphia“ tipo)

1. Iškepkite 4–5 sviestinės sluoksniuotos tešlos lakštelius tortui. Atvėsinkite. Iš atraižų galite iškepti sausainių. Sluoksniuotos tešlos atraižų neminkykite, nes jos taps labai kietos.

2. Palei lakštelio perimetrą užspauskite kremo, į vidurį dėkite obuolienės. Taip darykite su visais lakšteliais.

3. Kremui šokoladą ištirpinkite ir atvėsinkite. Minkštą sviestą išplakite su persijotu milteliniu cukrumi iki purios šviesios masės. Supilkite šokoladą ir lengvai permaišykite. Mentele įmaišykite sūrį. Jis turi būti vienodos su sviestu temperatūros.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg