AŠ Ikona vmgonline

Skumbrės su citrusiniais vaisiais


Kerniaus Pauliukonio nuotr.

2-3 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 25-30 min.

Orkaitės t-ra 200 °C


Reikia:

  • 2 skumbrių po 350–400 g

  • 1 citrinos

  • 1 žaliosios citrinos

  • 1 apelsino

  • 1 ryšelio petražolių

  • druskos

  • aliejaus

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Skumbres išvalykite, išplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

3. Vaisius supjaustykite plonomis riekelėmis.

4. Žuvis įpjaukite įstrižai iš abiejų pusių, sudėkite ant vaisių riekelių, pasūdykite, pašlakstykite citrinos sultimis, aliejumi ir iš vidaus, ir iš išorės, į vidų įdėkite po riekelę citrinos, apelsino, žaliosios citrinos ir po šakelę petražolių. Kepkite 25–30 min.

5. Patiekite su daržovėmis.

Skumbrės – puikios žuvys. Ypač patiks tiems, kurie nemėgsta valyti žuvų, nes skumbrė yra nudistė ir žvynais nesidengia. Iškepta skani ir karšta, ir šalta. Pasitenkina apelsinų riekelėmis ir petražolių vėduoklėmis.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg