top of page

Sklindžiai su šilauogėmis


sklindžiai su šilauogėmis, blynai su šilauogėmis, Alfo receptai

2 asm.

Gaminimas 25 min.


Reikia:

  • 150 g miltų

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukšto cukraus

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • ½ šaukštelio cinamono

  • 1 kiaušinio

  • 150 ml rūgpienio arba kefyro

  • 50 ml aliejaus

  • 120–150 g uogų (galima naudoti ir šaldytas)

  • Aliejaus kepti

  • 1 šaukšto cukraus

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

1. Į didelį dubenį supilkite rūgpienį, aliejų, įmuškite kiaušinį, pasūdykite, suberkite cukrų ir viską sumaišykite.

2. Suberkite kartu su kepimo milteliais ir cinamonu persijotus miltus. Išmaišykite. Tešla turi būti gana tiršta.

3. Palikite tešlą pastovėti apie pusvalandį. Suberkite uogas.

4. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus. Kepkite sklindžius nustatę vidutinę ar kiek mažesnę kaitrą.

5. Dėkite tešlą šaukštu ir kepkite stebėdami: jei labai pradės skrusti, sumažinkite kaitrą. Apkepkite iš abiejų pusių. Sklindžius išimkite ant popierinių rankšluosčių.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page