top of page

Maisto likučių renesansas: daugiau nei 10 praktiškų receptų

Sprendžiate dilemą, ką daryti iš likusio garnyro, mėsos ar kiaušinių? VMGonline.lt tiesia pagalbos ranką ir pristato keletą idėjų, kaip galima panaudoti Velykų stalo gardėsius. Kad būtų patogiau, suskaidėme patiekalus į tris dienos valgymus. Skanaus!


PUSRYČIAMS

Košė – vienas sveikiausių pusryčių patiekalų, tačiau dažnai jo nemėgsta vaikai. Pusryčiams kartu su likusiais kiaušiniais galite pasiruošti kvietinių kruopų košę. Papildomai tokiam žaliam ir maistingam dienos startui prireiks kruopų, šparagų ir įvairių mėgstamų arba turimų žalėsių.


Dievinate įdarytus kiaušinius? Išbandykite juos su silkės įdaru arba su avokadu ir baravykais.


Dar viena idėja – blyneliai. Likusią vištieną ar kalakutieną ir lašišą naudokite lietinių įdarui.

PIETUMS

Išbandykite apkepus ir salotas. Tai – vienas geriausių būdų sunaudoti išvirtus ryžius ir makaronus. Nuo variacijos su ryžiais, brokoliais ir rūkyta vištiena iki makaronų apkepo su pomidorais ir rikota.

Taip pat veiksmingai sudoroti mažulyčius putpelių kiaušinius tiks įvairios salotos – su lašiša, su vištiena. Salotoms galite naudoti ir likusius makaronus – beliks sugalvoti tinkamą padažą: iš baklažanų, šparagų ar kitokį.

VAKARIENEI

Greitai ir lengvai paruošiamai vakarienei rinkitės užtepėles, kurias nesunkiai paruošite iš šaldytuve liūdinčios pravertos skardinės alyvuogių, tuno, lašišos, pupelių, avinžirnių, paprikų, baklažanų ar kitų daržovių. Padės sunaikinti ir džiūvančią duoną!


Burokėlių humusas (vegetariškas)

Naujausi įrašai

bottom of page