top of page

Skaniems rytams: šilkinis omletas su lašiša (Receptas)

Kartais rytą pradėti ne lengvu kokteiliu, o kuo nors, kas suteiktų didesnį sotumo jausmą.  Būtent tokią skanią ir sočią dienos pradžią garantuos šilkinis omletas su lašiša, avokadų-kivių kremu ir žaliaisiais žirneliais.

šilkinis omletas su lašiša ir avokadų kremu, receptas
VMG nuotr.

1–2 asm.


Šilkiniam omletui su lašiša ir avokadų kremu pagaminti reikia:

  • 3 kiaušinių

  • 2 šaukštų grietinėlės

  • 1 šaukšto tarkuoto fermentinio sūrio

  • 25 g sviesto

  • 1 didelio avokado

  • 1 sunokusio kivio

  • šlakelio citrinos sulčių

  • 60 g rūkytos lašišos

  • 50 g žalių žirnelių

  • 50g šviežių žalumynų (gražgarsčių, špinatų)

  • 1 šaukšto smulkiai pjaustytų šviežių mėtų

  • druskos, juodųjų pipirų

  1. Kiaušinius išplakite su sūriu, grietinėle ir žiupsneliu pipirų.

  2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir supilkite kiaušinių plakinį, pagardinkite druska ir kepkite, kol gražiai apskrus.

  3. Tuo metu nulupkite ir smulkiai supjaustykite kivį.

  4. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką. Šaukštu išskobkite minkštimą ir sutrinkite šakute. Sumaišykite su pjaustytu kiviu, citrinos sultimis ir žiupsneliu druskos.

  5. Iškepusį omletą atsargiai perkelkite į lėkštę, užtepkite avokadų-kivių kremo, sudėkite lašišos gabaliukus, žirnelius bei žalumynus ir perlenkite pusiau.

Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page