top of page

Kriaušių ir sūrio sriuba su aitriosiomis paprikomis ir čorisu! (Receptas)

Norisi jaukios, tirštos, kvapnios ir aitrokos sriubos? Prašom, nuostabus receptas!

kriaušių sriuba su sūriu ir čorisu, receptai, pietų patiekalai, vakarienės patiekalai, Alfo receptai, Alfas Ivanauskas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


4–6 asm.

Gaminimas 20 min.

Virimas 30 min.


Sriubai su sūriu ir čoriso dešra pagaminti reikia:

  • 25 g sviesto

  • 1 plonais šiaudeliais pjaustyto svogūno

  • 1–2 skiltelių česnako

  • 6 nuvalytų ir plonomis skiltelėmis supjaustytų kriaušių

  • 100 ml baltojo sauso vyno

  • 1 l vištienos sultinio

  • 130 g sūrio su baltuoju pelėsiu

  • 1 šaukštelio druskos

  • ½ šviežiai maltų baltųjų pipirų

  • 120 g Spicy BBQ Chorizo dešros

  • 1 aitriosios paprikos

  • 1 šaukšto juodųjų sezamų

  1. Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Svogūnus, česnaką ir kriaušes patroškinkite, kol suminkštės, įpilkite vyno, išmaišykite ir supilkite vištienos sultinį. Ant labai mažos ugnies virkite apie 15 min.

  2. Supjaustykite sūrį ir dėkite į sriubą. Maišykite, kol ištirps. Viską sutrinkite trintuvu ilgu kotu. Pasūdykite ir įberkite pipirų.

  3. Keptuvėje lengvai paskrudinkite čorisą ir sudėkite jį į sriubą. Patiekite sriubą su čorisu, pjaustyta aitriąja paprika ir pabarstę juodaisiais sezamais.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page