top of page

Skaitytojų verdiktas: skaniausias būdas valgyti šaltibarščius

VMGonline.lt „Facebook“ paskyroje klausėme jūsų: kaip mėgstate valgyti šaltibarščius?

Atsakymų sulaukėme daug ir įvairių – įtikinote, kad vienintelio būdo ruošti šaltibarščiams nėra. Štai kai kuriems skaniausi šaltibarščiai yra be burokėlių, o kitiems – su krevetėmis ar natūraliu jogurtu.

Dalijamės jūsų šaltibarščių receptais, nuotraukomis ir idėjomis:

Indre Indre: „1 l kefyro (geriausia „Vilkyškių“), 0,5 stiklainio marinuotų burokėlių su skysčiu (būtina, kad būtų juose acto rūgšties, nes kitaip per saldūs, jei, pvz., vien su obuolių sultimis), 2 valg. š. vandens, 3 trumpavaisiai agurkai, 2 kietai virti kiaušiniai, krapų, svogūnų laiškų, truputis druskos. Būtinai su virtomis bulvėmis su krapais. :-)“

Odeta Jackyte Kudopcenke: „Gaminu šaltibarščius įvairiai, bandau visokius variantus. Mano šeimoj priimtina į šaltibarščius įpilti šalto virinto vandens (labai skanu), o vyro mama naudoja tik kefyrą ir būna tiršti šaltibarščiai. Kartą viešėdama pas ją gaminau šaltibarščius, kur pilamas vanduo, tai nevalgė ji ir kreivai žiūrėjo į šį reikalą.“

Nina Balinskienė: „Vietoje kefyro kartais naudojame geriamąjį natūralų jogurtą arba airaną, įdedu prieskonių, įpilu mineralinio vandens.“

Kristina Molotke: „Pagal Beatos N. receptą – su mineraliniu „Vytautas“.

Nomeda Jakušaitė: „Kartais šaltibarščiams naudoju visiškai neįtikėtiną ingredientą – sultinio kubelį (taip taip, neįtikėtina 🙂 ). Radau kažkada šį receptą garsiajame supermamų forume. :-)“

‪JustePuste Makaruste: „Šaltibarščiai su virtais burokėliais ir citrina. :-)“


13680608_10209828551249445_6281229731682525851_n

JustePuste Makaruste: „Šaltibarščiai su avokadu ir be burokėlių. :-)“


13620255_10209828552729482_989037420907814942_n

Simona Kogler: „Balti šaltibarščiai, be burokėlių – patys skaniausi!“

Laura Baumanaite-Alioniene: „Tradiciškai.“


13738201_1045876978780958_7123840322398855430_o

Raminta Raminta: „Gaminu su natūraliu jogurtu, pjaustytais (taip skaniau nei tarkuoti) virtais burokėliais, agurkais, kiaušiniais. Krapai, švieži svogūnų laiškai, druska, cukrus, pipirai ir actas.“

Justė Paškevičienė: „Gaminu šaltibarščius taip: supjaustau agurką, svogūnų laiškus, kiaušinius, krapus, įdedu burokėlius arba marinuotas rūgštynes, tuomet viską išmaišau ir dedu į du atskirus indelius. Savajame pilu pieną, kaip visuomet, kai valgydavau vaikystėje, ir parūgštinu šlakeliu acto arba citrinos rūgštimi, o vyro indelį užpildau kefyru. 🙂 Mūsų šeimoje dar yra mėgstančių į pačius šaltibarščius (tuos su pienu) įsidėti iš karto ir pjaustytą šaltą virtą bulvę, užuot ją patiekus šalia.“

Forest Fuse: „Su žiedeliais. :-)“


13659106_1571884736448399_5128459102151465138_n

‪Neringa SoJa: „Šaltibarščiai iš agurkų ir kefyro…“


13680696_1793118190974868_5605717113984355942_n

Naujausi įrašai

bottom of page