Skaitytojų verdiktas: skaniausias būdas valgyti šaltibarščius

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Skaitytojų verdiktas: skaniausias būdas valgyti šaltibarščius

    VMGonline.lt „Facebook“ paskyroje klausėme jūsų: kaip mėgstate valgyti šaltibarščius?

    Atsakymų sulaukėme daug ir įvairių – įtikinote, kad vienintelio būdo ruošti šaltibarščiams nėra. Štai kai kuriems skaniausi šaltibarščiai yra be burokėlių, o kitiems – su krevetėmis ar natūraliu jogurtu.

    Dalijamės jūsų šaltibarščių receptais, nuotraukomis ir idėjomis:

    Indre Indre: „1 l kefyro (geriausia „Vilkyškių“), 0,5 stiklainio marinuotų burokėlių su skysčiu (būtina, kad būtų juose acto rūgšties, nes kitaip per saldūs, jei, pvz., vien su obuolių sultimis), 2 valg. š. vandens, 3 trumpavaisiai agurkai, 2 kietai virti kiaušiniai, krapų, svogūnų laiškų, truputis druskos. Būtinai su virtomis bulvėmis su krapais. :-)“

    Odeta Jackyte Kudopcenke: „Gaminu šaltibarščius įvairiai, bandau visokius variantus. Mano šeimoj priimtina į šaltibarščius įpilti šalto virinto vandens (labai skanu), o vyro mama naudoja tik kefyrą ir būna tiršti šaltibarščiai. Kartą viešėdama pas ją gaminau šaltibarščius, kur pilamas vanduo, tai nevalgė ji ir kreivai žiūrėjo į šį reikalą.“

    Nina Balinskienė: „Vietoje kefyro kartais naudojame geriamąjį natūralų jogurtą arba airaną, įdedu prieskonių, įpilu mineralinio vandens.“

    Kristina Molotke: „Pagal Beatos N. receptą – su mineraliniu „Vytautas“.

    Nomeda Jakušaitė: „Kartais šaltibarščiams naudoju visiškai neįtikėtiną ingredientą – sultinio kubelį (taip taip, neįtikėtina 🙂 ). Radau kažkada šį receptą garsiajame supermamų forume. :-)“

    ‪JustePuste Makaruste: „Šaltibarščiai su virtais burokėliais ir citrina. :-)“


    JustePuste Makaruste: „Šaltibarščiai su avokadu ir be burokėlių. :-)“


    Simona Kogler: „Balti šaltibarščiai, be burokėlių – patys skaniausi!“

    Laura Baumanaite-Alioniene: „Tradiciškai.“


    Raminta Raminta: „Gaminu su natūraliu jogurtu, pjaustytais (taip skaniau nei tarkuoti) virtais burokėliais, agurkais, kiaušiniais. Krapai, švieži svogūnų laiškai, druska, cukrus, pipirai ir actas.“

    Justė Paškevičienė: „Gaminu šaltibarščius taip: supjaustau agurką, svogūnų laiškus, kiaušinius, krapus, įdedu burokėlius arba marinuotas rūgštynes, tuomet viską išmaišau ir dedu į du atskirus indelius. Savajame pilu pieną, kaip visuomet, kai valgydavau vaikystėje, ir parūgštinu šlakeliu acto arba citrinos rūgštimi, o vyro indelį užpildau kefyru. 🙂 Mūsų šeimoje dar yra mėgstančių į pačius šaltibarščius (tuos su pienu) įsidėti iš karto ir pjaustytą šaltą virtą bulvę, užuot ją patiekus šalia.“

    Forest Fuse: „Su žiedeliais. :-)“


    ‪Neringa SoJa: „Šaltibarščiai iš agurkų ir kefyro…“


    #kaipvalgyti #receptas #vasara #skaniausiasreceptas #šaltibarščiai

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg