top of page

Simonos ryžių miltų kūčiukai be laktozės



Kūčiukams be kviečių ir laktozės pagaminti reikia:


  • 3 kiaušinių

  • 120 - 150 g. rudojo/baltojo cukraus (galima keisti 4 -5 valg. šaukštais medaus arba agavų sirupo)

  • 2 valg. šaukštai kokoso aliejaus

  • 100 g sviesto be laktozės

  • 500 g miltų be gliuteno (pvz. ryžių)

  • 100-150 g viso grūdo ruginių miltų

  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

  • 30 g aguonų


1. Kiaušinius išsukite su cukrumi arba lydytu medumi/sirupu. Supilkite kokosų aliejų.

2. Suberkite abejus miltus ir kepimo miltelius. Į miltus supilkite išlydytą sviestą, suberkite aguonas. Viską gerai išminkykite. Tešla turi beveik nelipti prie rankų. Tešlą padėkite bent 20 min. į šaldytuvą.

3. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Išėmę tešlą, rankomis formuokite dešreles", kurias galima pjaustyti iškart ant kepimo popieriaus skardoje arba ant lentelės ir tada sudėti į skardą. 4. Kūčiukus kepkite 180 laipsnių orkaitėje, įkaitinus viršų bei apačią 12-15 min., priklausomai nuo kūčiukų dydžio. Galima kepti ir su karšto oro apipūtimo funkcija.

5. Kadangi karšti kūčiukai gana trapūs, labai svarbu leisti jiems visiškai atvėsti ir tik tada nuimti nuo kepimo popieriaus. Kol tešlos nenaudojate, geriau ją laikyti šaldytuve, nes taip bus lengviau iš jos formuoti kitą kūčiukų skardą.



Trumpa istorija

Šis receptas yra ištobulinas ir iki galo sudėliotas mano pačios. Kadangi sūnus netoleruoja kviečių, o dukra ir sūnus netoleruoja ir produktų su laktoze, ieškojau būdų, kaip iškepti kūčiukus be šių produktų. Perskaičiau įvairiausių receptų ir pasiimdama kažką iš kiekvieno, po truputį sukūriau savąjį. Tada prasidėjo eksperimentai: ką daryti, kad nebūtų per trapūs, per saldūs. kad nebūtų sunku formuoti ar nebūtų panašūs į sausainius.

Taip, kažką vis pridėdama ar išimdama, sukūriau šį receptą. Taip, šia kūčiukai saldoki, bet vaikams labai patinka ir su pienu be laktozės labai skanu!



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page