top of page

Simona Burbaitė: apie priklausomybę kavai ir gudrias apsipirkimo taisykles

Sveiką gyvenseną propaguojanti blogerė Simona Burbaitė, kasdien gaunanti dešimtis klausimų iš savo gerbėjų, kaip jai pavyko atsikratyti priklausomybės cukrui ir ką ji valgo, kad visada atrodo kaip supermodelis. Simona noriai atvėrė savo mitybos, nuodėmių ir mėgstamiausių restoranų topus.


lavazza kava

Kuo pradėjai šį rytą – puodeliu kavos ar arbatos?

Kavos. Ją geriu 3–4 kartus per dieną. Žinau, kad negerai, bet kitaip nepavyksta. Dažniausiai su sojų pienu. Kava patinka mėgautis be papildomo skonio. Tiesa, kartais, kai noriu ko nors saldaus, šalia kavos paskanauju šaukštelį medaus. Užkandis ar pyragėlis šalia nėra būtinas.

Ar mėgsti arbatą?

Nesu didelė mėgėja. Mėgstamiausia yra saldymedžio ir cinamoninė, vadinamoji „spicy“ arbata. Nei žaliosios, nei juodosios neprisijaukinau.

Jei galėčiau rinktis, pietų eičiau su…

Audrey Hepburn, nes mane ji žavi kaip moteris ir asmenybė. Dievinu jos filmus! Nepaisant šlovės ir grožio, kurį Dievas jai davė, tiek karjeros metu, tiek po jos, ji visuomet didelį dėmesį skyrė savo šeimai. Su Audrey norėčiau pasišnekėti apie moters gyvenimą. Įsivaizduoju, kad susitiktume Romoje, restorane ant stogo, pro kurio langus atsivertų romantiška panorama į miestą (šypsosi). Užsisakytume kažko lengvo ir gaivaus, kad tai netrukdytų mūsų pokalbiui.


milanas

Kokioje įspūdingiausioje vietoje teko valgyti?

Ko gero, tai būtų neseniai aplankyta vieta Milane prie Duomo katedros. Visai priešais katedrą yra restoranėlis, kuriame galima mėgautis šviežia mocarela, pomidorais ir bazilikais. Vieta ir maistas yra magiški. Nors jis paprastas, tačiau šviežias.

Desertas, kuriam neatsispiriu, yra…

Mano mamos pagamintas sūrio pyragas. Labai retai gaminamas, bet išskirtinis ir ypatingas.

Kokie yra tavo savaitgalio ritualai, susiję su maistu?

Šeštadienis yra ta diena, kai gaminu, o sekmadieniais su draugu stengiamės kur nors išeiti – aplankyti naują vietą ar suvalgyti „brančą“. Tai – ir laisvalaikio praleidimo būdas, ir buvimas kartu, ir kažko naujo atradimas. Kai lankome mano tėvelius, kurie gyvena Panevėžyje, lygiai taip pat stengiamės neapsikrauti buitimi, o leisti sau pasimėgauti buvimu kartu.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Kur Vilniuje yra geriausi „brančai“?

Patiko „Stebukluose“ ir „Habit“. „Atostogose“ ragavau vienus geriausiai paruoštų Benedikto kiaušinių. Paskutinį kartą „brančą“ valgėme „Kablyje“. Atmosfera ten yra puiki, tačiau maistas nesužavėjo.

Kokiomis taisyklėmis vadovaujiesi apsipirkinėdama?

Dažniausiai turiu iš anksto susidariusi reikalingų produktų sąrašą. Žinoma, per savaitę pasitaiko papildomų ir smulkių apsipirkimų. Stengiuosi apsilankyti turguje, nes produktai ten kokybiškesni. Be to, žinau, iš ko perku. Dažniausiai lankausi Gariūnų, Halės turguose. Taip pat „Uptown Bazaar“, kuris neseniai atsidarė visai šalia namų. Mano manymu, geriau mažiau, tačiau kokybiškų produktų.

Apsipirkti niekada neinu alkana, nes bandelių kvapas gali sužavėti labiau nei planuojamas daržovių troškinys. Taip pat rekomenduočiau susiplanuoti savaitės meniu.

Naujausi įrašai

bottom of page