Silkių kapotinis, arba Paštetas žydiškai (foršmakas)
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Silkių kapotinis, arba Paštetas žydiškai (foršmakas)


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimo laikas 10 min

Virimo laikas 6 min.


Reikia:

  • 1 šaukšto garstyčių

  • 2 šaukštų baltojo vyno acto

  • 1 šaukštelio medaus

  • 1 šaukšto aliejaus

  • 1 obuolio „Golden“

  • 2 kiaušinių

  • 1 chalos riekės

  • 2 silkių filė

  • 1 „šalotinio“ svogūno

  • Ruginės duonos patiekti

Suplakite garstyčias, actą, medų ir aliejų. Nulupkite obuolį, išimkite sėklalizdžius. Kietai išvirkite kiaušinius. Nupjaukite chalos plutelę. Sudėkite silkę, obuolius, chalos riekelę ir kiaušinius į smulkintuvo indą ir sutrinkite. Įpilkite medaus-garstyčių padažo pagal skonį. Svogūną galite arba labai smulkiai supjaustyti ir tuomet įmaišyti – tada paštetas bus kiek grūdėtas, arba galite supjaustyti plonais žiedais ir patiekti paštetą su svogūnais. Paskrudinkite ruginę duoną ir patiekite foršmaką su ja.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg