Silkių kapotinis, arba Paštetas žydiškai (foršmakas)

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Silkių kapotinis, arba Paštetas žydiškai (foršmakas)


    Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

    4 asm.

    Gaminimo laikas 10 min

    Virimo laikas 6 min.


    Reikia:

    • 1 šaukšto garstyčių

    • 2 šaukštų baltojo vyno acto

    • 1 šaukštelio medaus

    • 1 šaukšto aliejaus

    • 1 obuolio „Golden“

    • 2 kiaušinių

    • 1 chalos riekės

    • 2 silkių filė

    • 1 „šalotinio“ svogūno

    • Ruginės duonos patiekti

    Suplakite garstyčias, actą, medų ir aliejų. Nulupkite obuolį, išimkite sėklalizdžius. Kietai išvirkite kiaušinius. Nupjaukite chalos plutelę. Sudėkite silkę, obuolius, chalos riekelę ir kiaušinius į smulkintuvo indą ir sutrinkite. Įpilkite medaus-garstyčių padažo pagal skonį. Svogūną galite arba labai smulkiai supjaustyti ir tuomet įmaišyti – tada paštetas bus kiek grūdėtas, arba galite supjaustyti plonais žiedais ir patiekti paštetą su svogūnais. Paskrudinkite ruginę duoną ir patiekite foršmaką su ja.

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg