AŠ Ikona vmgonline

Silkė pataluose



2 asm.

Gaminimas 2 val. 50 min.


Reikia:

„Silkei“:

  • 1 baklažano

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio žuvies prieskonių

  • 2–3 „nori“ lapų

  • Aliejaus (kepti)

„Patalams“:

  • 1–2 virtų bulvių

  • 1–2 virtų morkų

  • 1–2 virtų burokėlių

  • ½ raudonojo svogūno

  • 5 šaukštų veganiško majonezo

1. Baklažaną supjaustykite išilgai 2–3 mm storio juostelėmis. Supjaustytas baklažano juosteles įtrinkite aliejumi, druska bei žuvies prieskoniais ir palikite porai valandų marinuotis.

2. Jei baklažanų juostelės plačios, padalykite jas išilgai į dvi dalis. „Nori“ lakštus sukarpykite perpus. Perkirptą „nori“ lapą trumpam nardinkite į šaltą vandenį ir į jį įvyniokite po vieną marinuotą baklažano juostelę.

3. Į „nori“ lapelius įvyniotas baklažano juosteles iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje. Keptas baklažano juosteles supjaustykite 1–1,5 cm riekelėmis.

4. „Patalams“ nedideliais kubeliai supjaustykite virtas bulves, sutarkuokite virtas morkas bei virtus burokėlius, plonomis riekelėmis supjaustykite raudonąjį svogūną.

5. Į pasirinktą indą sluoksniuokite virtas daržoves, keptus baklažano gabalėlius. Sluoksnius pertepkite veganišku majonezu.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg