AŠ Ikona vmgonline

Sezono klyksmas – riešutų pilnas pagardas „Dukkah“


Šis Magrhrebo virtuvės riešutų ir prieskonių mišinys naudojamas kaip užkandis: balta duona merkiama į alyvų aliejų, po to – į dukkah prieskonius ir valgoma. Dukkah galite barstyti salotas, kepintas daržoves, maišyti į padažus, netgi naudoti kaip paniruotę kepsniams.

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

~300 g pagardo

Gaminimas 15 min.

Reikia:

  • 150 g lazdynų riešutų

  • 100 g sūdytų pistacijų 1 šaukštelio maltų kalendrų

  • ½ šaukštelio maltų kuminų 2 šaukštų skrudintų sezamų 1 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių

  • 1 šaukštelio džiovintų mėtų

  • 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių

  • Žiupsnelio druskos

1. Orkaitėje apkepkite lazdynų riešutus, išimkite ir atvėsinkite.

2. Keptuvėje visus atskirai lengvai pakaitinkite visus prieskonius.

3. Pasmulkinkite lazdynų riešutus bei pistacijas ir sumaišykite su likusiais produktais.



Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg