top of page

Sezono hitas: šaltieji moliūgo padažai salotoms ir užkandžiams

Rudens gėrybių karalius, moliūgas, yra ne tik troškinių ir pyragų draugas. Jis puikiai tinka padažams. Karštuosius jau pristatėme, pasitikite šaltuosius:


Padažai, moliūgų padažas, Alfas Ivanauskas, receptai
Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Česnakinis pomidorų padažas

Kelios skiltelės česnako, pomidorų tyrė, aliejus, vyno actas, medus, aitrioji paprika, druska, moliūgų tyrė* .

Papriką ir česnaką smulkiai supjaustykite. Pomidorų ir moliūgų tyres sumaišykite, supilkite aliejų, medų, actą, druską ir sudėkite smulkintas paprikas ir česnaką. Sumaišykite visus produktus kartu ir palikite užpilą kelioms valandoms, kad išryškėtų skoniai.


Sūrio ir moliūgų padažas

Gorgoncola, grietinėlė, citrinos sultys, brendis, moliūgų tyrė, šalavijo lapeliai.

Gorgoncolą sutrinkite trintuvu, supilkite grietinėlę ir viską išmaišykite. Taip pat supilkite citrinos sultis, brendį, sudėkite moliūgų tyrę. Labai smulkiai supjaustykite šalavijo lapelius, suberkite į sūrio ir moliūgų masę.


Ajoli su moliūgu

Kelios skiltelės česnako, citrinos sultys, neaštrios garstyčios, aliejus, pienas*, druska, moliūgų tyrė.

Sudėkite česnaką, garstyčias, aliejų ir pieną į trintuvo indą. Plakite, kol padažas sutirštės. Pabaigoje sumaišykite su moliūgų tyre. Gardinkite citrinos sultimis ir druska.

*Pieno turi būti dvigubai mažiau nei aliejaus.


Prieskoninių žolelių padažas su moliūgu

Kalendros, mėtos, petražolės, keli svogūnų laiškai, česnako skiltelė, citrinos sultys, medus, aliejus, druska, moliūgų tyrė.

Prieskonines žoles ir česnaką sutrinkite trintuvu, supilkite citrinos sultis, aliejų, medų, įberkite druskos ir viską išmaišykite. Sudėkite moliūgų tyrę ir išmaišykite.



*Moliūgų tyrės receptą rasite ČIA



Šaltaisiais padažais gardinkite salotas, užkandžius, mėsainius, dešrainius, daržovių patiekalus.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page