Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Sekmadienio pietums – kotletai ant kukurūzinių paplotėlių


Kerniaus Pauliukonio nuotr.

4 asm.


Reikia:


Marinuotiems svogūnams:

  • 2–3 raudonųjų svogūnų

  • 100 ml acto

  • ½ šaukšto cukraus

  • ½ šaukšto druskos

  • 200 ml karšto vandens

Kotletams ir patiekimui:

  • 1 svogūno

  • 1 saliero stiebo

  • kelių skiltelių česnako

  • 500 g maltos kiaulienos

  • 1 kiaušinio

  • žiupsnelio maltų kalendrų sėklų

  • marinuotų agurkėlių

  • traškių salotų lapų (pvz., romaninių)

  • šviežių kalendrų

  • graikiško jogurto ir aštraus kečupo (pagal skonį)

  • kukurūzų paplotėlių

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • druskos, juodųjų pipirų

1. Paruoškite marinuotus svogūnus: raudonuosius svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Suberkite cukrų, druską, supilkite actą bei karštą vandenį ir palikite bent valandai pasimarinuoti.

2. Svogūną, salierą bei česnaką smulkiai supjaustykite ir pakepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus kol gražiai pagels. Atvėsinkite.

3. Į mėsą įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir kalendrų sėklų. Įmaišykite kepintas daržoves.

4. Suformuokite nedidelius plokščius kotletus. Kepkite juos gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus po 3–5 min. iš kiekvienos pusės. Galite kepti ir orkaitėje.

5. Sausoje keptuvėje arba orkaitėje apskrudinkite kukurūzų paplotėlius.

6. Ant paplotėlių dėkite salotų lapus, šviežias kalendras, agurkėlius ir marinuotus svogūnus, užpilkite jogurto bei kečupo ir išdėliokite juostelėmis pjaustytus kotletus.


Skanaus!


ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg