AŠ Ikona vmgonline

Sekmadienio pietums – šildanti keptų moliūgų ir obuolių sriuba su skrudinta šonine


Kerniaus Pauliukonio nuotr.

6 asm.


Reikia:

  • apie 1 kg moliūgo 

  • 3 obuolių

  • 2 morkų

  • 5 cm ilgio imbiero gabalėlio

  • 3 skiltelių česnako

  • žiupsnelio Kajeno (uoginės) paprikos

  • žiupsnelio cinamono

  • 50 g sviesto

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • 1,2 l šilto daržovių arba vištienos sultinio

  • 150 ml grietinėlės

  • pakepintos šalto rūkymo šoninės juostelių (patiekti)

  • obuolio (patiekti)

  • daigų (patiekti)

  • druskos, juodųjų pipirų


  1. Obuolius perpjaukite pusiau ir išimkite sėklas, moliūgą nulupkite ir supjaustykite panašaus dydžio, kaip ir obuolius, gabalais, morkas nulupkite ir perpjaukite pusiau.

  2. Viską sudėkite į kepimo indą ir kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

  3. Puode su sviestu ir aliejumi pakepinkite smulkintą imbierą, česnaką, druską ir maltus prieskonius.

  4. Sudėkite keptas daržoves, užpilkite sultiniu, viską sutrinkite maisto smulkintuvu ir užvirkite.

  5. Supilkite grietinėlę ir leiskite sriubai pastovėti kelias minutes.

  6. Patiekite su kepintos šoninės juostelėmis, daigais, nuluptu ir smulkiais kubeliais pjaustytu obuoliu.


Skanaus!


Receptas iš knygos PLAY COOK KISS: culinary tricks

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg