top of page

Savaitės TOP5: ką labiausiai skaitėte?


Pagaliau lengviau kvėpuojame. Grįžta saulė, šiluma ir lauko terasos. Vėl norisi lengvų ir gaivių desertų, grilio vakarėlių. Net namų mokyklose ir biuruose girdėti daugiau juoko ir lengvų pokalbių nei nerimo ir susirūpinimo „kaip čia bus“.

Taigi, ką labiausiai skaitėte šią savaitę? 



Vis dar dalinamės jausmais ir atradimais, kuriuos patiriame, priimame ir išgyvename per karantiną. Kaip kas sukasi, ką kas valgo, kuo save džiugina? Šįkart apie karantino kasdienybę pasakojo bene garsiausia edukologė Lietuvoje, keturių vaikų mama Austėja Landsbergienė. Ir nustebino prisipažinusi, kad vienas ryškiausių (ir skaniausių!) atradimų kebabai! Jeigu dar neskaitėte: Austėjos Landsbergienės karantino atradimas – kebabai!




Prieš savaitę startavusi nauja laida SKONIO IŠŠŪKIS ir jo vedėja Dovilė Filmanavičiūtė turi tikslą – gaminti su šypsena, lengvai ir skaniai, tarsi iš nieko sukurti kažką labai nepaprastą. Laida ir pirmieji receptai jau užkariavo Jūsų širdis ir skrandžius. Įdaryti baklažanai vis dar valdo!




Tinklaraštis SKANIAI SVEIKAI gimė nusprendus radikaliai keisti mitybą. Pusfabrikačius ir saldumynus tinklaraščio kūrėja Aušra pakeitė liesa mėsa, žuvimi, daržovėmis, sumažino cukraus suvartojimą. Juk apie tai ne vienas pagalvojome šį mėnesį, tiesa?




Savaitės pradžioje laisvės vėjas pūstelėjo visiems į pakaušius ir jį pajutome ne tik mes. Užsienio spaudoje Vilnius buvo pavadintas viena didele lauko kavine, nes pirmadienį pagaliau leista atsidaryti lauko terasoms! Apie taisykles, kurių privalu laikytis išėjus pasimėgauti kava ar pietumis, rašėme čia: Pirma kava mieste: lauko kavinės atsidaro, bet tik paisantiems taisyklių



Iš namų virtuvės transliuojama Alfo Ivanausko laida VIENAS NAMUOSE ir toliau muša populiarumo ir aktualumo rekordus. Regis, visa Lietuva jau verda greitąją čili", greitai ir lengvai gamina sušius ir kepa minkštutes varškės spurgytes! Naujos idėjos ir receptai kiekvieną pirmadienį, trečiadienį ir penktadienį 18.30 tik per DELFI!




Iki skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page