top of page

SAVAITĖS TOP5: kokie straipsniai sulaukė daugiausia dėmesio?


Sinoptikai sako, kad orai nelepina ir kurį laiką labai dar nelepins, todėl tai puikus metas be sąžinės graužaties lindėti virtuvėje, skaniai ir sveikai užkandžiauti ir kurti tai, kas šildo ir lepina. Taip pat švęsti šventes, pavyzdžiui, sekant rubriką Maisto kalendorius!

Ką labiausiai skaitėte ir šventėte šią savaitę?




Yra skonių, kuriuos nešiojamės atmintyje visą gyvenimą. Taip pat nešiojamės ir stogą nurovusių, sujaudinusių knygų prisiminimą. Arba pažintį su žmogumi. Pokalbis su maisto mokslininke, konditere, kepėja Kristina Liukaityte kaip tik toks, kurio įspūdis lieka visam gyvenimui. Tai, kaip Kristina kalba apie duoną, yra vertybė. Tai, ką ji daro maišydama duonos tešlą, minkydama ją - moksliniai atradimai!



Pavasaris šią savaitę šiluma nelepino, todėl šilumos ieškojome virtuvėje. Populiariausi buvo akį ir skrandį šildantys patiekalai - trintos sriubos, bulvių plokštainis, o taip pat pusryčių klasika, tinkanti visiems gyvenimo atvejams - omletas. Tik šįkart - pilnas pavasario! Receptai yra ČIA.



Rubrika KLAUSK GYDYTOJO įgauna pagreitį, nes profesionaliai atsako į labai paprastus, bet visiems aktualius klausimus, pavyzdžiui: ar tiesa, kad sugraužus morką ar obuolį prieš miegą, dantų valytis nebereikia?


Atrodo, ką naujo galima atrasti gaminant sūrio pyragą , tačiau tikrai galima! Viena skaitytoja portalo feisbuko profilyje po sūrio pyrago su juodaisiais serbentais nuotrauka parašė, kad jis panašus… į sustingusius šaltibarščius! Asociacijos tik dar labiau intriguoja kaip ir faktas, kad šio pyrago populiarumas nežymiai, bet visgi aplenkė populiariausio pasaulyje - citrininio pyrago su morengų kepure, populiarumą!



Kulinarinė laida ALFAS VIENAS NAMUOSE lyg koks permainų vėjas tris kartus per savaitę prasiaučia jūsų namų virtuvėse ir atneša ne tik naujų skonių, bet ir meilę gaminti maistą. Receptai ir patiekalai subalansuoti taip, kad norisi kartoti vėl ir vėl. Šią savaitę mėgavomės kesadilijomis su jautiena ir vištiena, saldžiais tortilijų blyneliais, sultingais šonkauliukais ir drėgnu braškių bei rabarbarų pyragu. Kas toliau? Tik geriau!


Iki skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page