top of page

Savaitės skaitomiausiųjų TOP5: Alfo blynų receptas ir dūmu kvepiantys padažai lauko kepsniams

Pavasarį ne daugžodžiaukime, o daugiau mėgaukimės ir gyvenimą semkime pilnomis saujomis! Atsisukime į saulę, užkurkime lauko kepsnines ir įsileiskime naujų spalvų bei skonių!

Ką skaitėte ir gaminote šią savaitę?


Skaitomiausi straipsniai, vmgonline receptai, Alfo receptai

Nuo šiol kiekvieną penktadienį portale #vmgonline bus nauja rubrika #Laukinėvirtuvė, kurioje dalinsimės idėjomis, ką ir kaip skaniai, įdomiai, taip, kaip galbūt dar niekada nebandėte, pasigaminti lauke grilyje ar tiesiog ant laužo ugnies. Susipažinkite su trimis galbūt jau pažįstamais, bet šįkart dar ir laužo dūmu kvepiančiais padažais. Receptai yra čia.


grilio kepsnių padažai, receptai, vmgonline receptas

Skaniausi pusryčiai, pusryčiai, kvepiantys vaikyste, yra tie, kuriems kažkas iškepa blynelių. Deja, kažkas vis jų atsisako, nes... nesveika, daug cukraus arba netoleruoja glitimo. Alfas sugalvojo receptą be pieno, cukraus ir glitimo, kad galėtumėte blyneliais mėgautis be sąžinės priekaištų. Receptą rasite čia.

blyneliai be pieno ir cukraus, Alfo Ivanausko receptas, vmgonline receptas

Kiekvieną pavasarį prisimenamos dilgėlės, verdamos jų sriubos, gardinamos salotos. O kokie seniausieji dilgėlių valgiai ir kokios naudos iš jų gaudavo mūsų protėviai? Kulinarinio paveldo tyrinėtojas Rimvydas Laužikas pateikia įdomių faktų: Kulinarinio paveldo perlai. Dilgėlių sėklų ir kiaušinio valgis vyrams (+ senovinis sriubos receptas)


dilgėlės, ką gaminti iš dilgėlių, Rimvydas Laužikas, vmgonline

Pasak gydytojos dietologės Barboros Jarašūnės, #3dienioidėjos autorės, sezamų sėklos yra ne tik gardžios ir derančios prie įvairių patiekalų, jos turi išskirtinai daug kalcio, geležies, magnio, mangano ir B grupės vitaminų. Be to, yra klinikinių tyrimų, patvirtinančių teigiamą sezamų sėklų poveikį lytinių hormonų balansui. Prisiminkite sezamus, visgi pavasaris! Ką nuveikti su sezamais, skaitykite čia.

sezamai, sezamų sėklos, ką gaminti iš sezamų, Barbora Jarašūnė, vmgonline receptas

Kepsniai ir daržovės skanu ir naudinga, bet be desertų irgi niekaip! Populiarumo aukštumas pasiekusio pavasarinio torto receptą rasite čia.

biskvitiis tortas, citrininis kremas, vmgonline receptas


Iki skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page