top of page

Savaitgalis pagal Mantą Wizard

Būtinas savaitgalio ritualas. Šeštadienis man yra tai, kas normaliam žmogui yra pirmadienis. Tai yra mano darbo diena, bet stengiuosi maksimaliai išsimiegoti todėl, kad vakare laukia renginys. Popietės metu įsijungiu filmą, skaitau knygą ar veikiu ką kito, kas man padeda atsipalaiduoti. Dievinu vaisius, mėgstu pasidaryti kokteilį. Sekmadienį, kai būna praėję visi darbai, mėgstu gaminti vakarienę – kepti ką nors orkaitėje. Tai būna kepta antis su obuoliais, apelsinais ir rozmarinu, plovas, lazanija, itališki virtinukai ar makaronai. Paskutinį kartą gaminau perlinę vištą, įdarytą daržovėmis.

Savaitgalio pusryčiai namuose. Pasižadėjau sau išmokti kepti skanius blynus. Tai yra mano užduotis. Bet dažniausiai mano savaitgalio pusryčiai yra vaisiai, arbata, vanduo. Galiu prisipažinti, kad beveik niekada nevalgau pusryčių. Dėl to mane visi bara, bet tiesiog nuo mokyklos laikų jų nemėgstu. Atostogų metu viešbučiuose – taip, valgau, bet namie tai būna stiklinė vandens.

Savaitgalio pusryčiai mieste. Man patinka pusryčiauti mieste. Kartais tikrai geriau 10 minučių ilgiau pasnausti, nei suktis virtuvėje. Restorane visada renkuosi tai, ko pats nepasigaminu – kokį nors įdomų mėsainį ar anties kulšelę.

Naujausias gurmaniškas atradimas. Niekada nebuvo taip, kad tik prabudęs gerčiau kavą, ir dabar, visai neseniai, gal prieš metus, ją atradau. Anksčiau kava man atrodė karti. Kavą gerti išmokė mano asistentė, profesionali balerina Kristina Tarasevičiūtė. Iš pradžių net nesuprasdavau: Kristina pasidarydavo kapučiną su prieskoniais, kepintų riešutų sirupu ir tai būdavo jau nebe kava, o desertas. Kadangi desertą reikia valgyti saikingai ir atsargiai, kava man jį ir atstoja. Išbandau skirtingais būdais paruoštą ir iš įvairių kavos pupelių gamintą kavą. Be kavos paskutiniu metu pamėgau žuvies, dažniausiai menkės, lydekos ir lašišos, patiekalus.

Mėgstama vieta mieste. Man labai patinka Vokiečių gatvėje įsikūręs „The Smoke House“. Ten visada valgau vieną patiekalą – ant grotelių keptus sparnelius. „Stiklių“ restorane valgiau pasakiškus vieno kąsnio sumuštinius. Prancūziškos virtuvės restorane „Balzac“ valgiau antieną.

Naujausi įrašai

bottom of page