top of page

Savaitgalio stalo žaidimai: kepame meduolius, idealiai tinkančius papuošimams


meduoliai, imbieriniai meduoliai, meduolių namelis, Kalėdos
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Receptas iš naujausios virtualios knygos ALFAS VIENAS NAMUOSE, KALĖDOS. Ją vartyti galite ČIA


Meduoliams iškepti reikia:

  • 140 g cukraus miltelių

  • 50 g medaus

  • 50 g auksaspalvio sirupo

  • 60 g sviesto

  • 2 didelių kiaušinių

  • 2 šaukštų prieskonių meduoliams

  • 350 g kvietinių miltų

  • 30 g tamsios nesaldintos kakavos

  • 1 šaukšto kepimo miltelių

GIajui:

  • 2 kiaušinių baltymų

  • 300 g cukraus miltelių


1. Suberkite cukraus miltelius į puodą, supilkite medų, auksaspalvį sirupą, sudėkite sviestą ir kiaušinius. Palengva kaitinkite vandens vonelėje nuolatos maišydami, kol masė taps vientisa.

2. Birius ingredientus sumaišykite ir 1/3 suberkite į dar šiltą masę, išmaišykite ir suberkite likusius. Išminkykite tešlą, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite 24 val. šaldytuve.

3. Tešlą vėl gerai išminkykite, kočiokite 2–3 mm storio lakštais ir spauskite norimos formos meduoliukus. Jei neturite namelių formelės, išpjaukite juos peiliu.

4. Sudėkite į skardą ir kepkite 10–12 min.iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje.

5.Iškepusius meduolius ataušinkite ir dekoruokite glajumi.

6. Glajui baltymus lengvai paplakite – tik tiek, kad suardytumėte baltymo tąsumą. Nuolatos plakdami po truputį berkite cukraus miltelius. Berkite iki norimos konsistencijos. Linijoms paišyti reikalingas gana tirštas glajus, jis turi gerai laikyti formą. Užpildymui reikėtų šiek tiek skystesnio glajaus, bet nevarvančio.


Kaip pasigaminti visą meduolių miestą, rasite ČIA


Sėkmės!


Naujausi įrašai

bottom of page