top of page

Savaitgalio planas - stiklainis uogų savose sultyse


Svarbiausia naudoti labai saldžias uogas ir vaisius. Kombinacijos gali būti įvairios.


uogienė, uogos savo sultyse, braškės savo sultyse, uogienė be cukraus, Alfo receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


0,5 l

Gaminimas 10 min.

Kaitinimas 20 min.

Stiklainius paruoškite įprastai – švariai išplaukite, iškaitinkite ir sausai iššluostykite.


Reikia:

  • 500 g įvairių uogų

  • Žiupsnelio druskos


  1. Uogas nuplaukite ir kruopščiai nusausinkite.

  2. Uogas sudėkite į karštą, iškaitintą stiklainį, įberkite žiupsnelį druskos.

  3. Stiklainio dangtelį lengvai prisukite. Stiklainį įdėkite į puodą su vandeniu taip, kad vanduo siektų 2/3 stiklainio aukščio. Puodo dugną prieš statydami stiklainį uždenkite audinio skepetaite.

  4. Užvirinkite vandenį puode ir kaitinkite apie 20–25 min. Užsukite stiklainį, apverskite ir atvėsinkite apverstą.

  5. Laikykite šaltoje vietoje.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page