top of page

Savaitgalio duetas: kava + šokoladinis bananų pyragas

Šiam bananų ir šokolado pyragui neįmanoma atispirti. Lengvas ir greitas receptas. Saldus, drėgnas ir priklausomybę sukeliantis rezultatas.


šokolado ir bananų pyragas, saldūs, kepiniai, receptas, Alfas Ivanauskas
Jūratės Ivanauskaitės nuotr.

6–8 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 50 min.

Orkaitės temperatūra 180 °C


Bananų ir šokolado pyragui reikia:

  • 100 g sviesto

  • 100 g cukraus

  • 2 kiaušinių

  • 150 g juodojo šokolado

  • 3 prinokusių bananų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • 250 g miltų

  • 50 g kakavos

  • Žiupsnelio druskos

  • Plakamosios grietinėlės (patiekti)


1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo popieriumi išklokite arba keksinę formą (11x30 cm), arba stačiakampę (22x22 cm).

2. Sviestą ištirpinkite, suberkite cukrų, išmaišykite ir šiek tiek atvėsinkite.

3. Po vieną įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.

4. Šokoladą susmulkinkite daugiafunkciu BOSCH MUM 5 malūnėliu.

5. Bananus lengvai patrinkite šakute, gali likti ir didesnių gabaliukų. Bananus ir sviestą su kiaušiniais sudėkite į maišymo indą. Viską sumaišykite plaktuvu. Suberkite persijotus su kepimo milteliais miltus, kakavą ir druską. Išmaišykite. Pabaigoje įmaišykite smulkintą šokoladą.

6. Sukrėskite tešlą į formą ir kepkite apie 50 min. Ar keksas iškepęs, tikrinkite mediniu iešmeliu. Iš karto trumpai paaušinkite formoje, po to išimkite ir aušinkite ant grotelių.

7. Plaktuvu išplakite grietinėlę ir patiekite kepinį su ja.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page