top of page

Savaitės TOP5: ką labiausiai skaitėte?

Grybai, Grybai. Grybai. Jie vis dar valdo ...viską. Tiesa, jau pasigirsta ne tik džiaugsmo, bet ir nuovargio ar kulinarinės nevilties gaidelės, nes kur tiek dėti, ką su tiek daryti?! Portalas vmgonline.lt šią savaitę jaučiasi atlikęs labai rimtą emocinio palaikytojo ir patarėjo vaidmenį – daugybė receptų, dediktuotų grybams laukia dėmesio.

O tiems, kas nori prasiblaškyti ir šiek tiek užsimiršti, turime ir desertų, ir skanių pokalbių.


Gelbėkite, grybai! Laidoje ALFAS VIENAS NAMUOSE Alfas Ivanauskas pajuokavo, kad kartais nuo grybų reikia slėptis. Kai išbandysite visus patiekalus, kuriuos rekomenduojame išbandyti, bet grybų dar bus, tuomet jau slėpkitės, o kol kas kimbam į darbus ir mėgaujamės jaukiu miško kvapu namuose! Dar daugiau receptų rasite ČIA.



Jeigu jau atsivalgėte svieste keptų grybų, galite išsikepti grybų pyragą, pyragėlių su grybais ir net pasigaminti baravykų pudros, tačiau visi šie patiekalai vargu ar tiktų desertų stalui. Tad norintiesiems kažko saldaus, siūlome gaminti krembriulė – degintą kremą. Vos trys baziniai produktai – riebi grietinėlė, kiaušinių tryniai ir cukrus, bet kažkaip viskas susimaišo taip, kad sumaišo protus desertų mylėtojams. O jums – garantuoti komplimentai.


Paauglystėje Rokui aptiko širdies ydą, todėl aistringam krepšinio žaidėjui gydytojai uždraudė sportuoti. Dvejus metus vaikinas negalėjo lankyti treniruočių. Nors po pakartotinės apžiūros diagnozė buvo atšaukta, tačiau profesionaliai krepšininko karjerai jau buvo šaukštai po pietų. Savo energiją Rokas Vasiliauskas nukreipė į virtuvę. Šiandien jis – vienas garsiausių virtuvės šefų Lietuvoje. 7 klausimai Rokui yra čia: 7 klausimai šefui Rokui Vasiliauskui: „Kraujas užverda, kai žmonės pasakoja, kaip viską perkepa!"



Apelsinais kvepiantis kukurūzinis orkaitėje keptas viščiukas į namus atneša ne tik laisvadienio, bet net ir Kalėdų kvapą, nuojautą, jausmą. Neskubiname laiko, tačiau rudens kasdienybėje rasti laiko savo širdies Kalėdoms – kodėl gi ne? Svieste, apelsinuose, česnakuose, kalendrose ir kituose kvapuose marinuoto viščiuko receptą rasite čia: Savaitgalio pietums – aromatinė bomba: kukurūzinis viščiukas, marinuotas apelsininiame svieste!



Kas tas Mukatanas? Tai – vienas pirmųjų maisto blogų Lietuvoje, kuriam jau kiek daugiau nei dešimt metų. Blogo autorė Simona juokiasi prisiminusi, kaip sulaukdavo moterų skaitytojų kvietimų į pasimatymą, nes šios manydavo, kad Mukatanas – vardas romantiško ir poetiško vaikino, blogo autoriaus.

Atsakymą, kas iš tikrųjų tas Mukatanas, kaip keitėsi tinklaraščiai ir daug meilės gyvenimui rasite tikrai ilgame, bet labai jaukiame pokalbyje su Simona: Viena pirmųjų maisto blogerių Simona: „Skaitytojos manė, kad „Mukatanas“ – tai romantiškas vaikinas“


Iki skanaus!



Naujausi įrašai

bottom of page