AŠ Ikona vmgonline

Salotos su vištienos kroketais



4 asm.

Gaminimas 20 min.


Reikia:

  • 1 pakelio „Kekava“ blauzdelių

  • 300 g vyšninių pomidoriukų

  • 400 g romaninių salotų

  • 5 ančiuvių

  • 1 mėlynojo svogūno

  • 200 g alyvuogių aliejaus

  • 4 skiltelių česnako

  • 3 kiaušinių

  • 2 šaukštų garstyčių

  • 80 g tarkuoto sūrio

  • ½ žaliosios citrinos

  • 200 g kukurūzų dribsnių

  • druskos, pipirų

  • aliejaus (gruzdinti)

1. Į gilų indą įmuškite 2 kiaušinius, sudėkite garstyčias, supilkite žaliosios citrinos sultis, įdėkite porą skiltelių česnako, pagardinkite druska ir pipirais. Virtuvinio smulkintuvo antgalį įdėkite į patį dugną, supilkite alyvuogių aliejų ir laikydami apačioje plakite. Iš lėto kelkite smulkintuvą į viršų, kad padažas taptų vientisas.

2. Kai padažas taps vientisas, sudėkite ančiuvius bei 2/3 sūrio ir dar kartą sutrinkite.

3. Vištieną nukaulinkite ir stambiai sukapokite mėsą. Į ją įdėkite šiek tiek sūrio, druskos, pipirų ir vieną kiaušinį. Viską gerai sumaišykite ir pavoliokite kukurūzų dribsniuose. Kepkite įkaitintame aliejuje.

4. Romanines salotos perpjaukite pusiau ir šiek tiek paskrudinkite aliejuje.

5. Inde serviruokite salotas, dėkite pomidoriukus, kroketus, šiaudeliais pjaustytą mėlynąjį svogūną ir pagardinkite padažu.


ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg