Salotos su rūkyta šamo filė
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Salotos su rūkyta šamo filė



4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 170 °C


Reikia:

  • 150 g ŽUVĖJA karštai rūkytos šamo filė

  • 8–10 ridikėlių

  • 8–10 mažų bulvyčių arba 4 didelių

Padažui:

  • 4–5 šakelių krapų

  • 1–2 šakelių mėtos

  • 60–80 g aitresnių salotų (gražgarsčių, ridikėlių lapų)

  • 150 g graikiško jogurto

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

  • 1–2 šaukštų citrinos sulčių

1. Supjaustykite krapus ir mėtas.

2. Graikišką jogurtą sumaišykite su aliejumi ir citrinos sultimis, po to – su krapais ir mėtomis.

3. Gana stambiai supjaustykite ridikėlius. Jei ridikėlių lapai švieži ir traškūs – juos irgi supjaustykite į salotas.

4. Supjaustykite ŽUVĖJA karštai rūkytą šamo filė.

5. Bulves išvirkite su lupenomis. Supjaustykite dar šiltas.

6. Sudėliokite salotas, ant viršaus uždėkite ŽUVĖJA karštai rūkytos filė gabaliukus ir užpilkite padažo.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg