Neabejojame, kad visi prisimenate savo vaikystės kvapus, taigi ir tai, kuo kvepėjo pirmosios pavasarinės salotos. Žinoma, kad agurkais, ridikėliais ir svogūnų laiškais!
Išradingoji žurnalo VERDU IR KEPU vyr. redaktorė Elžbieta Monkevič jas irgi prisimena, tačiau Elžbieta nebūtų Elžbieta, jeigu nesugavotų, kaip jas patobulinti. Taigi, pavasariškiausių salotų transformacija pagal Elžbietą!
Reikia:
raudonųjų ir baltųjų ridikėlių
romaniškų salotų
lietuviško agurko
mikro žalumynų
žalių šaldytų žirnelių
aviečių
mėtos lapelių
svogūno laiškų
Padažui:
naminio aviečių acto
krapų
alyvuogių aliejaus
kelių sutraiškytų aviečių
Sumaišę visus ingredientus pasigaminame padažą.
Salotas suplėšome, ridikėlius supjaustome į keturias dalis, agurkus – riekelėmis ir perpus. Viską sudedame į dubenį: pirmiausia salotas, tada ridikėlius ir agurkus.
Šaldytus žirnelius nuplikome karštu vandeniu, kai nuvarva, dedame į salotas
Ant viršaus barstome pjaustytų svogūnų laiškų ir ridikėlių lapelių.
Pabarstome avietėmis ir papuošiame mėtų šakelėmis
Pašlaksote padažu.
Skanaus!