top of page

Saldus savaitgalio iššūkis – naminiai saldainiai „Karvutė“


Saldainiai karvutė, Alfo receptai, saldūs receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


10–12 asm.

Gaminimas 5 min.

Virimas 20 min.


Reikia:

  • 300 ml plakamosios grietinėlės

  • 100 ml pieno (3,2 % riebumo)

  • 150 g cukraus

  • 50 ml medaus

  • 50 g sviesto

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 vanilės ankšties

  1. Nedidelę skardelę (maždaug 20x20 cm) išklokite kepimo popieriumi.

  2. Vanilės ankštį išskobkite ir sėklytes sudėkite į prikaistuvį. Sudėkite likusius produktus, išmaišykite ir užvirinkite. Nustatykite mažą kaitrą ir kaitinkite nuolat maišydami. Šiuo atveju labai svarbu maišyti ir neperkaitinti, nes mišinys pradės labai greitai karamelizuotis.

  3. Pirmiausia paviršiuje susidarys smulkūs burbulai, po to masė taps tiršta ir glotni. Kai masė bus tiršta ir pakeis spalvą į gintarinę, tada užlašinkite masės ant šaltos lėkštutės – jei lašelis sustings, galima išpilstyti.

  4. Sukrėskite visą masę ant popieriaus maždaug 1 cm aukščiu. Išlyginkite ir palikite sustingti.

  5. Supjaustykite norimos formos saldainiais ir suvyniokite į celofaną arba popierių.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page