Sūrio skonio džiovinti „nori“ lapai
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Sūrio skonio džiovinti „nori“ lapai



4-5 asm.

Gaminimas 30 min.

Zzz 6-8 val.


Reikia:

  • ½ stiklinės anakardžių riešutų (kelias valandas mirkytų)

  • ½ stiklinės saulėgrąžų sėklų (per naktį mirkytų)

  • 1 skiltelės česnako

  • ½ stiklinės neaktyvių mielių dribsnių

  • 1/3 stiklinės vandens

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto paprikos miltelių

  • 1 šaukšto druskos

  • 6–7 „nori“ jūros dumblių lakštų, skirtų sušiams gaminti

1. Visus ingredientus, išskyrus „nori“ lakštus, dėkite į maisto smulkintuvą ir malkite iki vientisos kreminės masės. 2. Po 3 šaukštus gautos masės dėkite ant „nori“ lakšto ir tolygiai paskirstykite po visą paviršių nuo krašto iki krašto. Masę tepkite kaip įmanoma greičiau, nes neužtepti „nori“ lapo kraštai ima banguotis. Taip aptepkite visus lakštus. 3. Paruoštus jūros dumblių lakštus sudėkite į maisto džiovintuvą ir 48 °C temperatūroje džiovinkite 2 val. 4. Po dviejų valandų apdžiūvusių „nori“ lakštų paviršių suraižykite norimomis formomis, talpinkite atgal į maisto džiovintuvą ir toliau džiovinkite dar 4–6 valandas, kol jie taps traškūs. 5. Sudžiūvusius lakštus ties suraižymo linijomis laužykite arba kirpkite žirklėmis.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg