top of page

Rytietiški motyvai: prieskoninga triušiena su daržovėmis ir tahinio padažu

Greitas, pikantiškas patiekalas, kuriame triušiena labai dera su keptomis morkomis ir tahini padažu. Greitai pagaminamas, lengvas, bet sotus.


triušiena su daržovėmis ir tahinio padažu, VMG receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


2 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 200 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos kumpelių mėsos

  • Žiupsnelio aitriosios paprikos

  • ½ šaukštelio malto kumino

  • ½ šaukštelio maltos kalendros

  • ½ šaukštelio rūkytos paprikos

  • Žiupsnelio druskos

  • Šlakelio apelsinų sulčių

  • Aliejaus (kepti)

  • 150 g jaunų morkų

  • 5–6 lapų romaninių salotų

Tahinio padažui:

  • 1–2 šaukštų tahinio

  • 1 citrinos sulčių

  • 100 g jogurto

  • 1 skiltelės česnako

  • 1–2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • ½ šaukštelio saldžios maltos raudonosios paprikos

  • Žiupsnelio druskos


  1. LAPINO PUOTA šviežios triušienos kumpelių mėsą supjaustykite, pabarstykite prieskoniais, druska, pašlakstykite apelsinų sultimis bei aliejumi ir palikite 10–15 min. pasimarinuoti. Po 1 min. kepkite iš visų pusių keptuvėje, o po to sudėkite į skardelę ir baikite kepti orkaitėje. Lengvai ataušinkite.

  2. Morkas pašlakstykite aliejumi, sudėkite į skardelę ir kepkite orkaitėje kartu su mėsa.

  3. Padažui sudėkite visus ingredientus į trintuvo indą ir sutrinkite kartu.

  4. Triušieną patiekite su daržovėmis ir padažu.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page