Greitas, pikantiškas patiekalas, kuriame triušiena labai dera su keptomis morkomis ir tahini padažu. Greitai pagaminamas, lengvas, bet sotus.
2 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 20 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
200 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos kumpelių mėsos
Žiupsnelio aitriosios paprikos
½ šaukštelio malto kumino
½ šaukštelio maltos kalendros
½ šaukštelio rūkytos paprikos
Žiupsnelio druskos
Šlakelio apelsinų sulčių
Aliejaus (kepti)
150 g jaunų morkų
5–6 lapų romaninių salotų
Tahinio padažui:
1–2 šaukštų tahinio
1 citrinos sulčių
100 g jogurto
1 skiltelės česnako
1–2 šaukštų alyvuogių aliejaus
½ šaukštelio saldžios maltos raudonosios paprikos
Žiupsnelio druskos
LAPINO PUOTA šviežios triušienos kumpelių mėsą supjaustykite, pabarstykite prieskoniais, druska, pašlakstykite apelsinų sultimis bei aliejumi ir palikite 10–15 min. pasimarinuoti. Po 1 min. kepkite iš visų pusių keptuvėje, o po to sudėkite į skardelę ir baikite kepti orkaitėje. Lengvai ataušinkite.
Morkas pašlakstykite aliejumi, sudėkite į skardelę ir kepkite orkaitėje kartu su mėsa.
Padažui sudėkite visus ingredientus į trintuvo indą ir sutrinkite kartu.
Triušieną patiekite su daržovėmis ir padažu.
Skanaus!