top of page

Rytas pas mamą: puručiai sklindžiai ir žemuogės!

Puručiai sklindžiai su uogų kremu ar uogiene yra tobulas pusryčių patiekalas. Išbandykite lengvą jogurtinės sklindžių tešlos receptą.

sklindžiai, purūs sklindžiai, blyneliai, pusryčių idėjos, Alfo Ivanausko receptai, vmgonline.lt
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


2–3 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 10 min.


Reikia:

  • 2 kiaušinių

  • 1 šaukšto cukraus

  • 200 g graikiško jogurto

  • 140 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • Žiupsnelio druskos

  • Aliejaus (kepti)

  • Įvairių uogų

  1. Išplakite kiaušinius su cukrumi, sumaišykite su jogurtu.

  2. Suberkite aukščiausios rūšies kvietinius miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, druską. Viską išmaišykite, bet neilgai – kad tik susijungtų.

  3. Palikite tešlą 5–7 min. pastovėti, kad miltai išbrinktų.

  4. Kepkite sklindžius vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Nuvarvinkite ant popierinių rankšluosčių.

  5. Patiekite su trintomis uogomis.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page