top of page

Rygos biblioteka, kur renkasi ne skaityti, o valgyti (išskirtinė VMG medžiaga)

Neabejotinai vienas iš TOP trejetuko geriausių Latvijos restoranų. „Biblioteka No 1“ restoranas – tai istorija apie vieną gražiausių parkų Rygos centre, neribotas galimybes skonių pasaulyje ir nepamirštamą kelionę per itališkus vynuogynus. Taip jie pristato save, ir niekas nesiginčys, kad šis pristatymas yra labai taiklus.

Tiesą sakant, dažnų restoranų lankytojų „Biblioteka No 1“ ypač nenustebins. Moderniai pateikta latviška virtuvė, aukštos kokybės sezoniniai ingredientai. Per šiuos kriterijus save pateikia ne vienas restoranas visame pasaulyje. O visa kita jau priklauso nuo šefo fantazijos ir sugebėjimo sužadinti jūsų emocijas.


rsz_biblioteka_riga6

Restorano šefas Maris Jansons svečius džiugina tiek visiems gerai žinomais patiekalais, tiek savo kūrybos deriniais, todėl valgymas čia įvardijamas kaip kelionė tiek po latvių, tiek po naujojo pasaulio virtuvę. Šefas vertinamas už tai, kad grąžina latvių virtuvei ir jos ingredientams pagarbą. Kaip jau minėta pradžioje, restoranas didžiuojasi ne tik savo virtuve, bet ir vyno pasirinkimu, už kurį ne kartą apdovanotas tarptautiniu lygiu. Taigi, į „Biblioteka No 1“ verta užsukti tiek švenčiant ypatingas progas, tiek vakarieniaujant su verslo partneriais.

rsz_biblioteka_riga3
rsz_biblioteka_riga10

Kainos:

9 patiekalų degustacinis meniu – 70 Eur

Priderinti vynai – 75 Eur

Priderinti kokteiliai – 45 Eur

Užkandžiai: nuo 14 iki 22 Eur

Pagrindiniai patiekalai: nuo 15 iki 30 Eur

Desertai: nuo 8 iki 10 Eur


rsz_biblioteka_riga9

Daugiau skanių vietų, kurias verta aplankyti Baltijos šalyse, rasite knygoje „99 Places of Taste in the Baltics“. Nežinantiems primename, kad trečius metus iš eilės geriausiu pasaulyje pripažinto VMG kulinarinio žurnalo leidėjai inicijavo išskirtinį projektą – pristatyti Baltijos šalių gastronominį pasaulį, apie kurį iki šiol plačiuoju mastu buvo mažai žinoma. To rezultatu tapo VMG kulinariniuose apdovanojimuose pristatyta knyga, kurioje parengti reportažai iš 99 skaniausių vietų Baltijos šalyse, tarp kurių – geriausi ir įdomiausi restoranai, barai, kavinės. Kiekvienai šaliai atstovauja 33 vietos. Knyga parengta anglų kalba.

Naujausi įrašai

bottom of page