top of page

Rudeniškai jaukios, itin traškios salotos su keptų obuolių majonezu

Greitas ir neatsivalgomas patiekalas. Salotų receptas, praturtintas riešutais ir obuolių majonezu.

traškios daržovių salotos su naminiu obuolių majonezu, receptas

Traškioms salotoms su obuolių majonezu reikia:

  • 100 g raudongūžio kopūsto

  • 2 morkų

  • 1 raudonosios paprikos

  • 1 raudonojo svogūno

  • 2–3 saliero lapkočių

  • 50 g anakardžių

  • Žiupsnelio druskos

  • Petražolių ir kalendrų žalumos (patiekti)

  • Čiabatos tipo duonos (patiekti)

Padažui:

  • 2 nesaldžių obuolių

  • 150 g DAUMANTŲ KLASIKINIS majonezo

  1. Plonais šiaudeliais supjaustykite raudongūžį kopūstą, morkas, papriką ir svogūną. Plonai supjaustykite ir salierą.

  2. Anakardžius suberkite į skardelę ir paskrudinkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 4–5 min. Šiek tiek pasmulkinkite.

  3. Daržoves sudėliokite lėkštėje, užberkite smulkintų anakardžių, kalendrų arba petražolių lapelių.

  4. Obuolius subadykite ir dėkite į mikrobangų krosnelę. Nustatę maksimalų kaitinimą, kepkite 8–10 min. priklausomai nuo obuolių rūšies. Po to išimkite, truputį atvėsinkite ir išskobkite vidų.

  5. Obuolių masę sutrinkite trintuvu ir sumaišykite su majonezu, jei reikia – pasūdykite.

  6. Duonos riekeles apskrudinkite skrudintuvėje.

  7. Salotas patiekite su majonezu ir skrudinta duona.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page