top of page

Romo boba


Romo boba, vmg receptas

8-10 asm.

Gaminimas 4 val.

Kepimas 40 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

I etapas:

  • 100 g miltų

  • 100 ml šilto vandens

  • 20 g šviežių mielių

II etapas:

  • 300 g miltų

  • 130 ml šilto vandens

  • Žiupsnelio druskos

  • 100 g ištirpinto sviesto

  • 100 g DANSUKKER nerafinuoto rudojo cukraus

  • 30 g DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile

  • 1 kiaušinio

  • 1 trynio

  • 50 g geltonųjų razinų

Sirupui:

  • 260 g DANSUKKER nerafinuoto rudojo cukraus

  • 300 ml vandens

  • 50 ml romo arba brendžio + romo esencijos

Glajui:

  • 200 g DANSUKKER cukraus miltelių

  • 20 ml DANSUKKER šviesiojo sirupo

  • 40 ml romo

1. Sumaišykite pirmojo etapo produktus ir palikite šiltoje vietoje, kol mielės suaktyvės. Mielių tirpalą sumaišykite su antrojo etapo produktais ir išminkykite. Palikite kildintis 2 val. perminkydami 2 kartus.

2. Sviestu patepkite 8–10 formelių, sudėkite tešlą į formeles. Kildinkite apie 50 min., po to kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 40 min. Išimkite ir ataušinkite. Bobas palikite parai atviroje vietoje.

3. Išvirkite sirupą iš vandens ir nerafinuoto cukranendrių cukraus, šiek tiek atvėsinkite. Įpilkite romo arba brendžio su romo esencija.

4. Glajui išmaišykite persijotus cukraus miltelius su šviesiuoju sirupu ir romu. Lengvai pašildykite.

5. Bobas subadykite ilgu mediniu iešmeliu. Gausiai prisotinkite sirupu iš visų pusių bobas nardindami į sirupą. Paviršių padenkite glajumi.

Naujausi įrašai

bottom of page