top of page

Rimantė Kulvinskytė: „Galėčiau maudytis makaronų vonioje“

Televizijos laidų vedėja, žurnalistė Rimantė Kulvinskytė išduoda paprastai genialius šios vasaros mitybos įpročius. Sužinosime, kodėl garsenybė svajoja išsimaudyti makaronų vonioje ir kas kaltas dėl neapykantos pieniškai sriubai.

Šios vasaros patiekalas-atradimas? Viešėdama pas tėvus pagaminau gaivią lašišos sevičė. Receptas labai paprastas. Pasigaminu marinatą: sutrinu mango vaisių, įpilu šiek tiek aliejaus, įspaudžiu citrinos, įdedu Kajeno paprikos ir jame pusvalandį pamarinuoju lašišą. Kol ji maudosi šiame skaniame mišinyje, paruošiu sevičė pagrindą: į lėkštę dedu smulkintus obuolius, svogūnus, avokadus, cukiniją, pabarstau kalendros lapelių, užspaudžiu citrinos ir dedu lašišą ant viršaus.


makaronai

Kokios šalies virtuvė tau – pati mylimiausia? Italijos!!! Toje šalyje galėčiau gyventi vien dėl maisto.

Topinis patiekalas, kurį pagamintum prikelta naktį yra… Makaronai. Galėčiau maudytis makaronų vonioje – esu visiškai miltinio tipo žmogus (juokiasi). Kadangi vedu laidą „Klauskite daktaro“ ir ten dietologai nuolatos pasisako apie tai, kaip reikėtų valgyti kuo mažiau batonų ir makaronų, tai dabar juos gaminu rečiau. Ir renkuosi paprastus, neriebius padažus. Pavyzdžiui, makaronai su alyvuogių aliejumi ir česnakais, geru parmezanu. Nieko nėra tobulesnio už juos.


Verdu-ir-kepu-Final-31

Ko nevalgytum, net jei būtum parą badavusi? Pieniškos daržovių sriubos su greimais. Greimai – tai tokios putos, kurios pašildžius pieną plaukioja paviršiuje. Mano tėtis tuos greimus labai mėgsta, o va aš – nė už ką. Ir taip nutiko ne be priežasties. Draugės močiutė vaikystėje šliurpdavo tą sriubą labai garsiai, tai kažkaip asociacijos nekokios išliko iki šių dienų.

Išduok slaptą pakelės užeigą, į kurią visada sustoji? Pakruojyje, prie automobilių žiedo, yra šašlykų taškas. Fantastiška vieta, nuodėmė pusę porcijos imti. Man tą vietą išgyrė furų vairuotojai ir tikrai neklydo. Visiems rekomenduoju!

Naujausi įrašai

bottom of page