top of page

RESTORANAI BE SIENŲ: valgome miške, pievoje ir 1000 metrų aukštyje

Yra erdvių, kurios praplečia restorano sąvoką. Tokių, kuriose be skanios vakarienės, išsinešama kai kas daugiau – idėja – kas buvo apmąstyta jį kuriant, jo paskirtis, kas užkoduota.



Kartais užtenka pakeisti erdvę, kad būtų lengviau dirbti, sugalvotume naujų idėjų, atrastume problemų sprendimus, pažiūrėtume iš kito kampo, kaip sakoma.


Viduryje miško – netrikdant natūralaus ritmo


Šeimos restorano „Food in the Wood“, įsikūrusio Dūkštų ąžuolyne koncepcija - modern eco-ethno-accoustic šventės, netrikdančios natūralaus gamtos ritmo, ruošiamos neišgąsdinant aplinkiniuose miškuose lakstančių gyvūnėlių, ant lėkštės dedant viską, kas surinkta ir užauginta artimiausiose apylinkėse. Belieka tik maudytis miško garsuose, kvapuose, nusiprausti per dienas susikaupusį nerimą, prisigerti šviežios energijos. Raminanti medžių žalia, ir mėlyna tarp jų viršūnių, įmantrių miško raštų stebėjimas nutildo garsias mintis. Miškas gydo, sveikas maistas – taip pat.

Erdvė: „Food in the Wood“

Adresas: Bradeliškių kaimas 3, Dūkštos (būtina užsisakyti iš anksto)

Naujos idėjos – pievoje

Vaikštant energetiniais labirintais, kuriuose keliui kaskart pasisukus 180°, susikeičia dirbantys smegenų pusrutuliai ir gali atplūsti naujų minčių srautai. Panašiai jaučiamės nuvykę į „Vilkinė gastro fields“ - zero mile ir slow food koncepcijas vystantį restoraną, kuris gali suorganizuoti pietus ne kur kitur, bet - pievoje! O pietums viskas iš čia pat – daržovės iš daržo už nugaros, medus iš avilio šalia, grybai iš miško. Tai erdvė, kurioje galima sugrįžti į save po to, kai bandydami aprėpti visą pasaulį, norėję visur spėti ir viską nudirbti, pajaučiame, kad vidus ima tuštėti ir reikia vietos naujoms idėjoms gimti.

Erdvė: „Vilkinė Gastro Fields“

Adresas: Vilkinė, Vilniaus r.


Vilkinė Gastro Fields, Artūras ARTI nuotr.

Žvilgnis iš viršaus – vakarienė ore


Colin Ellard, Waterloo universitete Kanadoje tyrinėjantis dizaino poveikį žmogaus psichologijai, nustatė, kad paprasti ir monotoniški pastatų fasadai žmones veikia negatyviai ir iš tokių rajonų norima išeiti greičiau. Vakarienės ore („Dinner in the Sky®“) metu būsite pakelti į 50 metrų aukštį virš visų pilkų sienų, galima bus patikrinti, ar tikrai senieji Vilniaus stogai apžėlę samana žalia, kaip kad dainuojama.

Erdvė: „Dinner in the Sky®“

Adresas: Vilnius, Rotušės aikštė (renginys vyksta vasarą)

Norisi kilti dar aukščiau ir valgyti tarp debesų? „Aberton Air“ pristato skraidantį restoraną arba restoraną oro balione, siūlantį išnaršyti vertikalią plotmę tarp žemės ir dangaus, liesti pušų viršūnes, gerėtis kraštovaizdžiu, pakilus 1500 metrų. Tokiame aukštyje oras atšąla maždaug 10 °C ir, nors lėktuvuose saldumą ir sūrumą jaučiame 30% silpniau, čia, atviroje erdvėje be jokio dirbtinio kondicionavimo, šildantis, prieš Jūsų akis pagamintas maistas dar skanesnis negu and žemės.

Erdvė: „Amberton Air“

Adresas: Kyla iš Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos (būtina užsisakyti iš anksto)


Naujausi įrašai

bottom of page