Raugintų kopūstų sriuba su antiena ir perlinėmis kruopomis
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Raugintų kopūstų sriuba su antiena ir perlinėmis kruopomis



4 asm.

Gaminimas 50 min.


Reikia:

  • 800 g antienos sparnelių arba rinkinio sriubai

  • 600 g raugintų kopūstų

  • 1 svogūno

  • 2–3 šaukštų aliejaus

  • 6–8 džiovintų slyvų

  • 200 ml perlinių kruopų

  • 1 šaukšto balzaminio acto

  • Žiupsnelio druskos

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

1. Dideliame troškintuve įkaitinkite aliejų ir apkepkite antieną. Išgriebkite ją.

2. Tame pačiame troškintuve pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Sudėkite kopūstus, gerai sumaišykite su aliejumi bei svogūnais ir kepkite 15 min.

3. Sudėkite atgal antieną, įpilkite 2,5 l vandens, nustatykite mažą kaitrą ir virkite apie valandą. Suberkite perlines kruopas ir virkite dar apie 40 min., kol išvirs kruopos. Pabaigoje sudėkite džiovintas slyvas, įpilkite balzaminio acto, įberkite druskos ir pipirų. Gerai permaišykite ir dar patroškinkite 10–15 min.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg