top of page

Rabarbaras kitaip: Alfas siūlo derinius, kurie nustebins (Receptai ir patarimai)

Esame įpratę ir nė kiek nenustembame valgydami rabarbarų pilnus pyragus ir pyragėlius, kompotus, uogienes su rabarbarais ir pan.

Tačiau yra derinių, kurie dar gali nustebinti net visko ragavusiuosius.


braškių ir rabarbarų salotos, Alfo Ivanausko receptas

1. Vaikystėje rabarbarus valgydavome žalius, tad kodėl gi nesusigrąžinus šio įpročio į savo meniu? Tik suteikite jam kiek rafinuotesnę formą, pavyzdžiui, įpjaustykite rabarbaro į salotas. Saldžiarūgštis rabarbaras puikiai dera su braškėmis ir apelsinais (Receptas yra čia), o taip pat baltaisiais ir žaliaisiais smidrais: supjaustykite visu ingredientus plonomis juostelėmis, pabarstykite druska ir pipirais ir patiekite, pavyzdžiui, prie paukštienos patiekalų.

Beje, sutrintas su alyvuogių aliejumi, pagardintas žiubsneliu cukraus arba medaus ir mėgstamomis žolelėmis, rabarbaras gali būti puikus pagardas žaliosioms salotoms.


2. Išbandykite meduje raugintus rabarbarus. Receptą rasite čia


3. Rabarbarai turi daug rūgšties, todėl labai tinka prie patiekalų, kurie myli rūgštį. Pavyzdžiui, pasiruoškite paruošti padažą žuviai. Išlydykite sviestą, pakepinkite jame rabarbarus, įberkite truputį cukraus, įtarkuokite citrinos žievelės ir pagardinkite mėgstamais prieskoniais.


rauginti rabarbarai, Alfo Ivanausko receptas


4. Galite tiesiog sutrinti rabarbarus su mėgstamais prieskoniais ir šią tyrę naudoti marinuodami mėsą. Tinka greitam ir trumpam marinavimui, nes rūgštis išsausina mėsą ar žuvį.


5. Rabarbaras yra puikus ingredientas čatniams, kuriuos tinka valgyti su šviesia žuvimi, paštetais ar sūriais.. Susmulkinkite rabarbarą, paskaninkite marmelado arba uogienių cukrumi, įdėkite prieskonių, pavyzdžiui, gvazdikėlių, lauro lapų, kvapniųjų pipirai, patroškinkite iki 10 min. Dar galite paskaninti žaliaisiais pomidorais ir riešutais. Nuostabus pagardas. Aštroko rabarbarų čatnio receptą rasite čia.


6. Dabar itin madingi įvairių uogų ir vaisių actai, kuriais gardinamos salotos. Rabarbarai tam taip pat tinkami.


7. Gamindami naminį pomidorų padažą, pomidorus paįvairinkite rabarbarais Toks kečupas tiks prie mėsos, žuvies ir kitų patiekalų.


Alfas Ivanauskas, patiekalai su rabarbarais

Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page