Pyragėliai su špinatais ir kiaušiniu
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Pyragėliai su špinatais ir kiaušiniu



4 asm.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 190 °C


Reikia:

  • 1 „šalotinio“ svogūno

  • 50 g sviesto

  • 2–3 šaukštų baltojo vyno

  • 100 g špinatų

  • 250 g šaldytos sviestinės sluoksniuotos tešlos

  • 4 kiaušinių (S dydžio)

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto

  • Kiaušinio plakinio (patepti)

1. „Šalotinį“ svogūną supjaustykite, pakepinkite pirmiausia svieste, o po to supilkite baltąjį vyną. Troškinkite, kol vynas išgaruos. Suberkite špinatų lapelius, pakepkite, kol lapeliai nuvys, įberkite muskato riešuto, pasūdykite, nukaiskite.

2. Iš atšildytos sluoksniuotos tešlos išpjaukite maždaug 10–12 cm skersmens apskritimus, sudėkite špinatų įdarą, bet viduriuką truputį praskleiskite. Įmuškite į vidų kiaušinį ir uždenkite kitu apskritimu. Užspauskite kraštus, stebėkite, kad kiaušinis nepratekėtų.

3. Pyragėlių paviršių patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite maždaug 20–25 min. iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg