top of page

Puoškite kepinius: žaliasis arbatos glajus

Naujas ar tradicinis – kad ir kokį skanėstą keptumėte, norisi, kad jis būtų ne tik gero skonio, bet ir puoštų stalą. Išbandykite subtilaus skonio žaliosios arbatos glajaus receptą.


Žaliosios arbatos glajus, receptas, Alfas Ivanauskas, Verdu ir kepu
Šarūno Jaskutėlio nuotr.


Gaminimo laikas: 5–10 min.

Porcijų skaičius: užteks aplieti / dekoruoti 1 tortui

Sudėtingumo lygis: lengvas


Arbatos glajui pagaminti reikia:

  • Šaukštelio „Matcha“ arbatos

  • Stiklinės DANSUKKER cukraus pudros

  • Žaliosios citrinos

  • 1/3 stiklinės kokosų pieno

Trintuvą įsigyti galite www.pigu.lt


1. „Matcha“ arbatą sumaišome su DANSUKKER cukraus pudra.

2. Į mišinį pilame kokosų pieną, pusę žaliosios citrinos sulčių, įtarkuojame citrinos žievelės.

3. Viską gerai maišome iki vientisos masės.


PATARIMAI:

- Glajų palengva plakite ranka, o ne virtuviniu mikseriu, taip neatsiras oro burbuliukų.

- Glajų naudokite iškart tik pagaminus, nes vėliau jis susicukruoja.

- Jei įmanoma, pirkite arbatą skirtą gaminimui, nes geriamoji „Matcha“ yra kartesnė.


Video receptas:


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page