AŠ Ikona vmgonline

Projektas, kuriuo džiaugsitės: #zerowaste paruoštukai sriuboms ir troškiniams

Pilni daržai gėrybių, todėl gaminti įvairiausius paruoštukus sriuboms, troškiniams ir pan. – pats tas sezonas. Kita vertus, paruoštukai neturi sezono, nes jeigu gaminant maistą atlieka morka, paprikos gabalėlis ar burokėlis, likutį visada geriau ne išmesti, o tinkamai paruoštą užšaldyti.

Kelios idėjos, kurias įgyvendinę tikrai džiaugsitės.


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Paruoštukai sriuboms ir troškiniams

Daržoves nuplaukite ir nusausinkite. Smulkinkite jums priimtinu būdu ir sudėkite į maišelius. Vienas iš pagrindinių šiuolaikinės virtuvės „trendų“ yra gaminti panaudojant absoliučiai visas produkto dalis. Pagrindinė šios gastronominės krypties mintis yra mažinti atliekų kiekį, bet skatinti kūrybingumą. Žinomi pasaulinio lygio šefai maistui naudoja viską – net ir česnako ar svogūno lukštus. Tad mes irgi pristatome šią idėją, o jūsų pasirinkimas jai pritarti arba ne.


Ekologiškas paruoštukas daržovių nuovirui

Visas daržoves prieš nulupdami labai kruopščiai nuplaukite – taip, kad niekur

neliktų nešvarumų. Į maišelį sušaldymui galima dėti svogūnų, česnakų, morkų,

salierų lukštus, petražolių, krapų kotelius. Tokį maišelį galima rinkti per kelis kartus

vis jį papildant.


Sėkmės ir skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg