Pripažinimas: Druskininkų „Sūrių festivalio“ nugalėtojas vyks į „Slow Cheese“ Italijoje!
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Pripažinimas: Druskininkų „Sūrių festivalio“ nugalėtojas vyks į „Slow Cheese“ Italijoje!

Pasak spaudos pranešimo, šeštasis Druskininkų „Sūrių festivalis“ sulaukė svarbaus tarptautinio pripažinimo. Festivalio rengėjai gavo žinią iš Italijos: geriausių sūrininkų konkurso nugalėtoja(s) bus pakviesta(s) į vieną reikšmingiausią pasaulio nepramoninių sūrių gamintojų renginį „Slow Cheese 2019“. Jis vyks Italijoje, Bra mieste, rugsėjo 20–23 dienomis. Dvyliktą kartą organizuojamą pasaulio sūrininkų suvažiavimą rengia garsus tarptautinis gastronomijos judėjimas „Slow Food“ (liet. „Lėtas maistas“), kurio veikloje dalyvauja 150 pasaulio valstybių. „Slow Cheese 2019” susiburs daugiau nei 300 sūrių gamintojų iš viso pasaulio, renginio metu vyks ne tik unikalių sūrių degustacijos, bet ir sūrininkų konferencijos, diskusijos gamybinėmis temomis, susitikimai su gastronomijos žiniasklaida. Idėja susieti „Slow Cheese“ tarptautinį sūrininkų susibūrimą su Druskininkų „Sūrių festivaliu“ kilo žurnalistui, gastronomijos apžvalgininkui Pauliui Jurkevičiui. „Slow Food“ – lėto maisto – judėjimo veikla jau seniai domina kone viso pasaulio maistui neabejingus žmones – tiek gamintojus, tiek valgytojus. Man buvo keista, kad „Slow Food“ veikloje dalyvauja mūsų kaimynai – lenkai, latviai, baltarusiai, Skandinavijos šalys, o mūsų šalies lėto maisto idėjos kažkodėl nepasiekdavo, – sako P. Jurkevičius. – Dabar geriausias Druskininkų „Sūrių festivalio“ sūrininkas ar sūrininkė turės progą apsilankyti Bra mieste Pjemonto regione, dalyvauti „Slow Cheese“ veikloje, pabendrauti su garsiais sūrininkais, pasidalyti patirtimi. Turiu vilties, kad šis bendradarbiavimas stiprės ir artimiausiu metu Lietuvoje turėsime stiprią „Slow Food“ grupę.“

Šeštasis „Sūrių festivalis“ vyks Druskininkų Pramogų aikštėje rugpjūčio 17 dieną, 11–19 val. Jame dalyvaus kaip niekada gausi sūrininkų bendruomenė – per 20 smulkių sūrininkų iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos ir Ukrainos. Renginio metu vyks sūrininkų mugė, sūrio gamybos demonstravimas, vaikų kūrybinės dirbtuvės, degustacijos. Lankytojai galės paragauti ne tik sūrių, bet ir patiekalų su jais. Druskininkų restoranas „Velvetti“ kartu su kviestiniais kitų Lietuvos restoranų šefais kelis iš anksto atrinktus ūkininkų sūrius pavers įmantriais patiekalais. Lietuviškus sūrius į savo receptus renginio proga įtrauks ir maisto furgonas „Cask outside“.

Audriaus Karečkos nuotr.


„Sūrių festivalio 2019“ programa:

11:00 Atidarymas 11:00–19:00 Sūrininkų mugė, vaikų kūrybinės dirbtuvės, edukacinės programos, sūrio gamyba 11:00–15:00 Sūrių konkurso finalas, populiariausio publikos sūrio rinkimai 11:00–18:00 Degustacijos (su išankstiniais bilietais) 15:00 Apdovanojimai, koncertas

Degustacijos:

11:30–12:30 Italijos egzotika – su citrusais, tabako lapais brandinti sūriai. Paulius Jurkevičius – 15min gastronomijos apžvalgininkas (Roma) 12:45–13:45 Sūriai, pripažinti geriausiais savo kategorijose pernykščiame sūrių konkurse. Audrius Jokubauskas – sūrininkas, „Sūrių festivalio“ organizatorius 14:00–15:00 Degustacija rusų kalba. Geriausi Lietuvos ūkininkų sūriai. Laima Stankeviča – sūrininkė, „Sūrių festivalio“ organizatorė 16:00–17:00 Klasikiniai Vakarų Europos sūriai. Vytautas Vaga – sūrio ekspertas iš specializuoto sūrio parduotuvių tinklo SAY CHEESE, sūrių konkurso komisijos narys 17:15–18:15 Pietų Prancūzijos avių ir ožkų sūriai. Hubert Hiron – ilgametis sūrius gaminančių ūkininkų konsultantas, sūrių konkurso komisijos narys (Prancūzija)

Audriaus Karečkos nuotr.


Sūrių konkurso komisija:

Mindaugas Vizgaitis – sūrių gamybos technologas Hubert Hiron – sūrių gamybos ūkiuose konsultantas, veterinarijos gydytojas homeopatas, „Zone Verte“ narys Paulius Jurkevičius – portalo 15min.lt gastronomijos apžvalgininkas (Roma) Vytautas Vaga – sūrio ekspertas iš specializuoto sūrio parduotuvių tinklo „Say Cheese“ Remigijus Žižys – „Sūrių festivalio“ idėjos autorius, restorano „Velvetti“ šeimininkas Marco Loguercio – sūrių gamybos technologas, išsilavinimą įgijęs Danijoje, 35 metus kosultuoja sūrių gamintojus visame pasaulyje Mirek Sienkiewicz  –  Lenkijos sūrių festivalio „Czas na Ser“ organizatorius, sūrių gamybos technologas Arūnas Starkus – „Vyno Žurnalo“ redaktorius, „Vyno klubo“ įkūrėjas

Registracija į degustacijas, į sūrininkų mugę bei sūrių konkursą (gamintojams) el. paštu audrius.jokubauskas@gmail.com arba telefonu 8 676 02 967.

#italija #pauliusjurkevičius #Druskininkaisūriųfestivalis #Bramiestas #degustacijos #Slowfood #Slowcheese

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg