top of page

Prie arbatėlės: trapūs sausainiai su riešutiniu morengu (Receptas)


sausainiai su riešutų morengu_saldūs kepiniai_greitas desertas_receptai_valgomos dovanos_Alfas Ivanauskas
VMG nuotr.

8 asm.

Gaminimas 15 min

Kepimas 15 min


Sausainiams su riešutų morengu reikia:

  • 200 g miltų

  • 50 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 120 g sviesto

  • 90 ml šalto vandens

  • 3 baltymų

  • 100 g DANSUKKER miltelinio cukraus

  • 1 šaukšto vanilinio cukraus su natūralia vanile

  • 1 šaukšto krakmolo

  • 50 g skrudintų lazdynų riešutų

1. Į trintuvo indą sudėkite sviestą, cukrų, miltus ir sutrinkite iki smulkių kruopelyčių. Supilkite vandenį ir užminkykite tešlą. Atidėkite šaltai.

2. Riešutus pasmulkinkite, bet galite palikti ir stambesnių gabaliukų.

3. Baltymus išplakite iki standumo kartu su milteliniu cukrumi. Pabaigoje suberkite krakmolą, sumaišytą su smulkintais riešutais ir vaniliniu cukrumi su natūralia vanile. Atsargiai viską sumaišykite.

4. Iškočiokite tešlą ir spauskite norimos formos sausainius. Ant viršaus dėkite po šaukštą riešutinės morengų tešlos. Kepkite apie 15 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page