top of page

Popiežius Pranciškus: „Labiausiai pasiilgau picos“

Belaukiant popiežiaus Pranciškaus vizito Lietuvoje, kuris įvyks kitų metų rudenį, derėtų susimąstyti ir kitu prasmingu bei svarbiu klausimu. Ką gi valgyti mėgsta iš Argentinos kilęs Jorge Mario Bergoglio? Ar jo valgiaraštis toks pat paprastas ir nuoširdus, kaip yra vadinama pati Katalikų bažnyčios galva? Aiškinomės, ar jo argentinietiškumą jau nugalėjo itališkos gėrybės.



A post shared by Pope Francis (@franciscus) on Oct 26, 2017 at 7:56am PDT

Kasdien keldamasis apie 4:30 val., Pranciškus po maldų ir mišių pusryčiauja apie 8 val. Jo pusryčiai vyksta viešbutyje Vatikane, kur popiežius ir gyvena. Dažniausiai jis atsigers šviežių apelsinų sulčių ir suvalgys „membrillo“ – Argentinoje populiarią drebučių pavidalo pastą, gaminamą iš svarainių. Virtuvei vadovaujantis meksikiečių šefas pasakoja, kad popiežius valgo tikrai paprastą maistą – ryžius, makaronus, sriubas. Vienintelis jo pageidavimas – šokoladas po vakarienės.



A post shared by Pope Francis (@franciscus) on May 9, 2017 at 7:25am PDT

Pietus popiežius valgo apie 13 val., o po jų, kaip tikras pietietis, 40 minučių skiria siestai. Prie vakarienės stalo popiežius dažniausiai prisėda 20 val. vakaro. Viešbučio restorano lankytojai teigia, kad popiežius visai nėra išrankus valgytojas ir valgo beveik viską, kas yra patiekiama. Visi Pranciškaus aplinkos žmonės žino – popiežius dievina argentinietišką matę, labiau mėgsta mėsą nei žuvį ir yra tikras smaližius. Draugai iš gimtinės jam dažniausiai parveš „alfajores“ – suvožtų sausainių su sutirštintą pieną primenančiu kremu.



A post shared by Pope Francis (@franciscus) on Oct 14, 2016 at 12:01pm PDT

Viename interviu popiežius Pranciškus pripažįsta labiausiai pasiilgstantis išėjimo į miestą nusiperkant picos po jo palaikomos futbolo komandos varžybų.

Naujausi įrašai

bottom of page