AŠ Ikona vmgonline

Pomidorinė sriuba su makaronais ir dešrelėmis


Reikia:

  • 1 svogūno

  • kelių saliero stiebų

  • 1 šaukšto sviesto

  • šlakelio aliejaus

  • 1 šaukštelio cukraus

  • 1 aitriosios paprikos

  • 250 g dešrelių

  • 500 ml vištienos sultinio

  • 400 g konservuotų pomidorų savo sultyse

  • 50 g greitai paruošiamų makaronų

  • šlakelio aštraus padažo (pvz., „tabasco“)

  • šlakelio citrinos sulčių

  • druskos, juodųjų pipirų

  • kelių lapelių šviežio baziliko


Svogūną ir saliero stiebus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir apkepkite su sviestu ir aliejumi. Sudėkite pjaustytas dešreles ir smulkintą aitriąją papriką (su sėklytėmis ar be).Suberkite cukrų ir maišydami kepkite kelias minutes.Supilkite sultinį bei konservuotus pomidorus ir užvirkite.Tuomet sudėkite makaronus, įberkite druskos, pipirų, įspauskite citrinos sulčių ir įlašinkite „tabasco“ padažo. Uždenkite dangčiu ir leiskite sriubai pastovėti apie 5 min. Patiekite apibarstę bazilikais.

ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg