Plonintos vištienos kepsnys su kreivabudžių kremu, grikių miltų kempine ir žolelių aliejumi
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Plonintos vištienos kepsnys su kreivabudžių kremu, grikių miltų kempine ir žolelių aliejumi



4 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 25 min.

Orkaitės t-ra 160 °C


Reikia:

  • Obuolių sulčių drebučio

  • džiovintų alyvuogių

  • Vištienos sluoksniuočiui:

  • 400 g plonintos vištienos filė

  • druskos ir juodųjų pipirų

Vištienos sluoksniuočiui:

  • 400 g plonintos vištienos filė

  • druskos ir juodųjų pipirų

  • maltos raudonosios paprikos

  • 100 g natūralaus jogurto

  • 20 g šviežių špinatų

Kreivabudžių kremui:

  • 200 g kreivabudžių

  • 100 g keptų artišokų

  • 100 g kepintų migdolų drožlių

  • 50 g šalotinių svogūnų

  • 30 ml alyvuogių aliejaus

  • druskos ir juodųjų pipirų

Grikių kempinei:

  • 120 g kiaušinių baltymų

  • 80 g kiaušinių trynių

  • 80 g cukraus

  • 10 g grikių miltų

  • 10 g ruginių miltų

1. Plonintą vištienos filė marinuokite su druska, pipirais, saldžia raudonąja paprika, natūraliu jogurtu ir palikite pastovėti per naktį. 2. Skardoje sluoksniais dėkite vištienos filė perklodami apvirtais špinatų lapais ir pabarstydami malta saldžiąja paprika. 3. Prispauskite sluoksniuotį kita skarda ir kepkite 160 ºC orkaitėje 25 min., nustatę 50 proc. garų funkciją. 4. Kreivabudes ir svogūną apkepkite ant alyvuogių aliejaus. Keptus artišokus, migdolus, keptas kreivabudes sudėkite į virtuvės kombainą ir sutrinkite iki vientisos kremo konsistencijos. 5. Grikių kempinei skirtus produktus sudėkite į iSi sifoną, išpurkškite į indą ir trumai pakepkite mikrobangų krosnelėje. 6. Sluoksniuotį patiekite su kreivabudžių kremu ir grikių kempine, puoškite keptais artišokais, kreivabudėmis, obuolių sulčių drebučiu, džiovintų alyvuogių pudra

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg